Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На кафедрі журналістики організували публічний захист творчих робіт з участю стейкголдерів

Студенти презентували створені власноруч газети, радіопакети, мультимедійні журнали, вебпроєкти, робили огляд преси, імітували виступи в прямому ефірі та ділилися враженнями від навчання загалом

0 142
Вероніка Товтин та Валерія Бороховська
Вероніка Товтин та Валерія Бороховська
Перший семестр навчального року добігає кінця. На кафедрі журналістики УжНУ вирішили завершити його публічним захистом творчих робіт студентів І–IV курсів. Окрім викладацького складу, оцінювати роботи медійників прийшли представники ЗМІ області, як-от «М-студіо», «TV24 Унгвар», «Ґвара Медіа» та інших.

Вели захід першокурсниці Валерія Бороховська та Вероніка Товтин.

Юрій Бідзіля
Юрій Бідзіля

«Публічний захист – це своєрідна модульна контрольна робота. Щоб не було так страшно і нудно, ми запросили ваших майбутніх роботодавців. Сьогодні вони оцінюватимуть ваш рівень підготовки. Ми хочемо, щоб у підсумку ви не просто отримали дипломи, а навчилися аналізувати, самовдосконалюватися й робили медійний простір кращим, якіснішим», – наголосив декан філологічного факультету Юрій Бідзіля.

Студентки-медійниці презентують власні газети
Студентки-медійниці презентують власні газети

У першому семестрі першокурсники кафедри журналістики проходять хрещення професією. Для цього потрібно виконати низку завдань: створити власні газету й радіопакет, зробити огляд преси, написати щонайменше 3 публікації та виконати вправу «Слово». Результати цих робіт юні медійники й презентували на захисті.

Лілія Гложик, Олександра Борбуцька, Вероніка Межуєва та Софія Скиба розповідали про роботу над власними газетами. Тематика видань різноманітна: історія, культура, література, екологія, спорт, туризм, автомобілі та ін.

Про огляд преси говорили Кароліна Попович та Аліна Турок. Дівчата зазначають, що завдяки цьому завданню навчилися краще аналізувати інформацію й стисло викладати матеріал.

Далі презентували вправу «Слово» – імпровізований виступ у прямому ефірі. Валерія Мельник розповідала авдиторії про шовінізм, Софія Сливка – про сторителінг, а Олександра Свєженцева – про альтруїзм.

Радіопакети створювали в групах. Першокурсники презентували молодіжне радіо «Wave beat», розважальне – «Радіоритм» та присвячене рідному місту – «Ужгородський вісник».

Андрій Русин
Андрій Русин

Крім цього, Анна Петрішка підготувала відео, в якому зібрала кадри з насиченого студентського життя, а її одногрупниці поділилися враженнями від першого півріччя у статусі студента.

Відтак свої творчі проєкти презентували студенти другого курсу. Провідною дисципліною на цьому році навчання є «Теорія і практика радіожурналістики». Андрій Русин та Максим Галашко, підготували нарізку радіопрограм, які створювали впродовж першого семестру.

Поліна Моруга
Поліна Моруга

Поліна Моруга представила відеоролик, що був підготований для дисципліни «Міжнародна конференція». У ньому другокурсники закликають світову спільноту допомогти Україні в боротьбі проти російської агресії.

Катерина Ісаченко
Катерина Ісаченко

Катерина Ісаченко, презентувала відео про університетську газету «Погляд», яке було створене в межах предмета «Новітні тенденції масової комунікації».

Третьокурсники теж працювали цього семестру над творчим проєктом – історичним журналом «Постаті української журналістики». Його розробляли в межах дисципліни «Історія української журналістики». У часописі розповідається про видатних діячів, що відіграли важливу роль у становленні та розвитку української журналістики. Максим Пушкар розповідає, що журнал мультимедійний – тексти й зображення доповнені аудіофрагментами, в яких діячі розповідають про себе чи зачитують власні твори.

Завершували презентацію студенти четвертого курсу Микита Лісовець та Михайло Коштура. Хлопці презентували кілька відеопроєктів. Серед них: відео про стилістичні помилки на основі фільмів про Гаррі Поттера, інтелектуальне шоу, в якому студенти І, ІІ та IV курсів змагалися за право отримати червоний диплом, та програма «Хто зверху. Університетська версія». Окрім цього, показували власні новинні сайти, розроблені в межах дисципліни «Теорія і практика онлайн-журналістики».

Наостанок першокурсники розіграли кілька гумористичних сценок зі студентського життя та заспівали пісню.

Євген Соломін
Євген Соломін

Завідувач кафедри журналістики Євген Соломін зазначив: «На початку у мене складалося враження, що ми більше відпочиваємо, потім – що постійно працюємо та навчаємося. Таке воно студентське життя – непередбачуване й активне. Сьогодні вам вдалося передати ваше бачення того, як організовані будні в університеті. Ми задоволені тим, що ви продемонстрували. Звичайно, є ще над чим працювати, але ми вже бачимо ваше зростання».

Тетяна Вашаргелі.
Тетяна Вашаргелі

Презентація творчих проєктів не залишила байдужими й стейкголдерів. «Ви всі молодці! Можна багато до чого прискіпуватися, але це все надолужиться. Велика подяка викладацькому колективу за те, що зберігає в студентів такий запал до професії. Насолоджуйтеся життям і бажаю вам творчих успіхів», – висловилася головна редакторка телеканалу «TV24 Унгвар» Тетяна Вашаргелі.

Микола Барнич, заступник начальника відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Закарпатській області, згадав власний шлях у журналістиці й побажав студентам наснаги у навчанні та роботі, щоб професія медійника не викликала в суспільстві негативних асоціацій.

Головна редакторка телеканалу «М-студіо» Каріна Риган окремо відзначила проєкти кожного курсу й дала студентам поради для майбутньої роботи. «Мені подобається, як кафедра змінюється з роками. Коли я тут навчалася, у нас було менше творчих завдань. Незалежно від цього пам’ятайте, що всі дисципліни важливі, адже журналіст має бути універсальним, освіченим і здатним проявити себе».

«Я надзвичайно вражена! Мені знову захотілося бути студенткою й навчатися разом із вами. Всі, хто тут сьогодні виступив, – це вже спеціалісти, які готові працювати. Дякуємо вам за такі чудові емоції!» –прокоментувала презентацію Евеліна Гурницька, журналістка програми «Вікна-новини» та «Ґвара Медіа».

Захід вкотре довів, що на відділенні журналістики навчаються талановиті студенти. Бажаємо їм творчого натхнення й найвищих балів за виконані проєкти!

Анастасія Лабик,
відео Нікіти Лісовця, студента відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.