Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники «наймолодшого» Міністерства – цифрової трансформації – зустрілися з математиками УжНУ

У плідному обговоренні серед ключових було питання щодо формування культури студентського підприємництва та роль університетів у розвитку стартап-екосистеми України

0 73

Представники «наймолодшого» Міністерства – цифрової трансформації – зустрілися з математиками УжНУ

Днями на факультет математики та цифрових технологій завітали очільниця директорату розвитку ІТ-індустрії Міністерства цифрової трансформації Наталя Денікеєва та керівниця освітніх проєктів в ІТ у Мінцифрі Діана Ракус, щоб обговорити майбутню співпрацю з керівництвом ФМЦТ та ІТ-кластеру Закарпаття.

З’ясовували під час зустрічі перспективи розвитку ІТ-освіти в регіоні. Зокрема, серед ключових було питання щодо формування культури студентського підприємництва та роль університетів у розвитку стартап-екосистеми України.

За словами представниць Мінцифри, одне із завдань команди в Міністерстві – розвиток української стартап-екосистеми: збільшення кількості українських стартапів на мільйон населення. Важливий пласт роботи в цьому напрямі – саме у формуванні підприємницької культури серед студентів та школярів. Університет – дуже важлива частина цієї діяльності. Відповідно ще кілька років тому команда Мінцифри почала працювати над запуском акселераційних програм для студентських стартапів та освітніх курсів у партнерстві з компаніями. Нині ж прагнуть посилити тісні контакти з університетами, щоб почути думку, що їм насправді потрібно. У планах – реалізувати важливі проєкти, які дозволять простимулювати появу технологічних стартапів серед студентів.

Розвиток ІТ-індустрії в Україні є одним із пріоритетів Мінцифри. Крім роботи в напрямку ІТ-освіти, команда активно працює над тим, щоб ІТ-бізнес в Україні мав стабільні й найкращі умови для розвитку. Зокрема, завдяки проєкту Дія. Citi – це унікальний, правовий та податковий простір для ІТ-бізнесу.

Акцентували увагу й на майбутніх спільних проєктах і можливому працевлаштуванні представників факультету математика та цифрових технологій.

За інформацією факультету математики та цифрових технологій
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.