Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На публічному захисті дипломних робіт магістрантів економічного факультету побували й роботодавці

Економісти вдячні гостям за активну співпрацю і розуміння того, що розвиток партнерства роботодавців та УжНУ сприятиме підвищенню якості підготовки фахівців, в чому зацікавлені обидві сторони

0 299
На публічний захист магістерських робіт випускників спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» (спеціалізація «Фінанси і кредит») профільна кафедра запросила й потенційних роботодавців. Захід відбувся 12 січня на засіданні Державної екзаменаційної комісії у форматі наукової дискусії.

На публічному захисті дипломних робіт магістрантів економічного факультету побували й роботодавціРезультати наукових досліджень студентів слухали начальник департаменту фінансів Закарпатської ОДА Петро Лазарь, фінансовий директор ТОВ «Шаян» Лілія Міщенко, генеральний директор ТОВ «Вуд Палеттен Експрес Сервіс» Мирослав Кошун, директор Закарпатської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Андрій Коляско, начальник управління продажів корпоративного банкінгу Закарпатської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Оттіло Вінце, заступник керівника Ужгородського відділення РУ ПАТ КБ «Приватбанку» Інна Васильченко, керівник відділу менеджменту та маркетингу ПАТ «Комінвестбанк» Інна Воронич.

Чимало сучасних роботодавців головним бар’єром для прийому на роботу молодих фахівців – випускників вишів –  уважають низький рівень їхньої практичної підготовки. Така ситуація складається через брак партнерських зв’язків між бізнесом і закладами вищої освіти. Оскільки бізнес-середовище швидко змінюється, вимоги до працівників, їхньої освіти, професійного досвіду також зазнають змін. Розуміння того, що єдиним шляхом підвищення якості освіти та зменшення розриву між практичною й теоретичною підготовкою фахівця є тісна співпраця ВНЗ та роботодавця, дозволяє економічному факультету поєднувати навчальний процес з практичним закріпленням знань.

На публічному захисті дипломних робіт магістрантів економічного факультету побували й роботодавціТакий прикладний підхід до підготовки полягає в залученні експертів до читання «гостьових» лекцій, проведення спільних конкурсів, тренінгів, консультацій і стажувань викладачів, в організації не формальної, а справді виробничої практики. Усе це, як наслідок, дає випускникам цього підрозділу реальні кар’єрні перспективи, хороші можливості на ринку праці. Співпраця з підприємствами, банківськими установами та страховими компаніями додає до кожної дисципліни навчального плану підготовки фахівців зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» практичну складову. Врешті така модель співпраці ефективна як для підприємств та фінансово-кредитних установ, так і для економічного факультету УжНУ.

Оскільки всі дипломні роботи цьогорічних магістрантів булі виконані за матеріалами реальних фінансово-кредитних установ і підприємств, що діють в регіоні, дискусія була жвавою та плідною. Випускники показали високий рівень знань і навичок, уміння проводити глибокі наукові дослідження на макро- та мікрорівнях сучасних економічних процесів, подавати власне вирішення виявлених проблем, що підтвердили офіційні рецензії установ, які стали об’єктами дослідження.

На публічному захисті дипломних робіт магістрантів економічного факультету побували й роботодавціДержавна екзаменаційна комісія високо оцінила фахові здібності випускників-магістрів за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» й оцінила всіх на «відмінно». Представникам роботодавців економісти вдячні за активну співпрацю і розуміння того, що розвиток партнерства роботодавців і УжНУ сприятиме підвищенню якості підготовки фахівців, в чому зацікавлені обидві сторони.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.