Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На юридичному факультеті запрацює Центр тестування фахівців

Підрозділ надаватиме методичну допомогу у питаннях тестування, буде вивчати потреби, зміни, які відбуваються у цій сфері

0 177

На юридичному факультеті запрацює Центр тестування фахівців

Оцінювання якості знань фахівця-правника – обов’язкова умова при допуску його до роботи. Так уже невдовзі у структурі юридичного факультету УжНУ запрацює Центр тестування фахівців.

Про новацію Медіацентру розповів декан підрозділу Ярослав Лазур: «Зараз у питаннях юридичної освіти, як і в питаннях доступу до правничих професій переважає тестовий метод оцінки компетенції фахівця. Коли особа йде на державну службу, проходить тестування у режимі онлайн.

Нашою Вченою радою було прийнято рекомендаційне рішення впроваджувати таке тестування як допоміжний метод оцінки знань у нас. Щоб це відбувалося не у паперовому вигляді, а за допомогою сучасних інформаційних технологій».

На юридичному факультеті запрацює Центр тестування фахівцівДекан зауважує, що цей підрозділ «надаватиме методичну допомогу у питаннях тестування, буде вивчати потреби, зміни, які відбуваються у цій сфері».

Обладнані приміщення та фахівців уже мають: на факультеті функціонують два комп’ютерні класи, а викладачі підрозділу вже пройшли тренінги з питань тестології.

«Плануємо, що наш Центр тестування буде корисним не тільки для наших студентів та викладачів, але й для інших установ та організацій. Це може бути допоміжним етапом щодо підвищення кваліфікації держслужбовців, працівників різних правничих професій у тому, щоб вони могли набувати практичних і теоретичних навичок щодо тестування як методу оцінки знань», – каже Ярослав Лазур.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.