Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники УжНУ долучилися до засідань українсько-угорської міжвідомчої робочої групи з питань освіти

1 199

Представники УжНУ долучилися до засідань українсько-угорської міжвідомчої робочої групи з питань освітиПредставники УжНУ долучилися до засідань українсько-угорської міжвідомчої робочої групи з питань освіти

У Закарпатській облдержадміністрації другий день триває зустріч українсько-угорської міжвідомчої робочої групи з питань освіти в розширеному форматі. Ужгородський університет на засіданнях представляють докторка політичних наук, проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел та докторка філологічних наук, експертка офісу ВКНМ ОБСЄ Галина Шумицька.

Відкриваючи засідання, голова ОДА Анатолій Полосков наголосив: «Ми повинні поліпшувати якість організації освітнього процесу в поліетнічному середовищі нашого регіону, зокрема щодо викладання у школах з навчанням мовами національних меншин».

Наразі діють три експертні підгрупи – з підготовки підручників, підвищення кваліфікації педагогічних працівників та вивчення питань української мови для учнів шкіл з угорською мовою навчання. Експерти ознайомлюються з навчальними процесами та напрацьовують механізми поліпшення освітнього процесу. Представники міжвідомчої групи проводили засідання в Угорщині, Києві, на Закарпатті, кілька разів відвідували заклади освіти нашого краю.

Разом із заступницею міністра освіти і науки України Вірою Роговою і державним секретарем Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Оршої Пачай-Томашіч, які очолють роботу групи, Надзвичайним і Повноважним послом України в Угорщині Любов’ю Непоп, Надзвичайним і Повноважним послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто, генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі, головою Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ільдікою Орос та іншими поважними гостями обговорили основні питання цього напрямку.

Учасники зібрання переконані, що такий діалог допоможе досягти бажаних результатів щодо забезпечення якісного освітнього процесу, створити комфортні умови для навчання і розвитку дітей в українському суспільстві.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.