Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Настільні ігри в УжНУ: познайомитися, пограти, здружитися

Щотижня в гуртожитку №4 молодіжний центр «YouthHub» організовує ігрові посиденьки за столом

0 211

Настільні ігри в УжНУ: познайомитися, пограти, здружитися

Вечори настільних ігор, які щотижня з лютого організовує молодіжний центр «YouthHub», збирають охочих пограти й поспілкуватися. Спочатку грали в студентському просторі «Aura Academica», що на 4-му поверсі гуртожитку №4, згодом перелокувалися до молодіжного центру.
Записатися до участі можна онлайн – для цього слід заповнити ґуґл-форму, що в шапці профілю інстаграм-сторінки «YouthHub», або ж офлайн: прийти безпосередньо до них і заповнити реєстраційний бланк. Судячи з регулярності проведення і обмеженості місць для участі, вечори настільних ігор встигли стати доброю традицією «YouthHub». Про одні з таких посиденьок розкажу словами учасника.

Настільні ігри в УжНУ: познайомитися, пограти, здружитися Прийшовши за 5 хвилин до початку – о 17:25 – зустрів однолітків, які не могли визначитися з настільною грою. Поки знайомився з ними, підходили й інші, які долучалися до дискусії. У підсумку вподобання розійшлися. Хтось обрав «Уно», комусь до душі припали стратегії, треті грали в «Хронологію». Я, не шукаючи легких шляхів, приєднався до групи, яка обрала для гри «Косу». Для довідки: це стратегія, що переносить гравця в атмосферу альтернативної Європи 20-хх років минулого століття, де шість націй борються за панування над фабрикою, прилеглі території інших держав і ресурси.

Із нашої групи лише Олександр мав досвід гри в «Косу», він і роз’яснював правила, на що витратив левову частку вечора. За сусідніми столиками навіть іронічно запитували, коли ми нарешті почнемо грати. А пояснювати було що! Адже гра, яка поєднує побудову, модернізацію будівель, купівлю/продаж ресурсів, бої, популярність, не є легкою для сприйняття. Грали вп’ятьох, один із хлопців навіть пішов, не дослухавши правила до кінця. Проте заміна не змусила довго на себе чекати – знайшовся інший охочий.

Настільні ігри в УжНУ: познайомитися, пограти, здружитися Коли настав час починати, гравці довільно вибрали сторони. Серед запропонованих – Нордія, Русвєт, Крим, Поланія, Коса, Саксонія. Перемагав той, хто першим набере 6 зірок за виконання різних завдань – від перемоги у двох битвах, вербуванні 8 працівників, 4 рекрутів до здобуття 16 рівня популярності. В описі «Коси» вказано, що одна партія може тривати до 90 хвилин, однак, за словами Олександра, на практиці буває й до трьох. Враховуючи все, догравати довелося удвох, бо деяким учасникам треба було прощатися. Переможця дізнатися мені не вдалося, бо пішов і я…

Ось що розказав розповів студент ІІІ курсу спеціальності «Кібербезпека» столичного політеху Олександр Голубєв. «Досвід відвідування молодіжних центрів для мене не новий. Під час війни я також був у Молодвіжі у Львові. Коли дізнався від громадської організації про те, що в «YouthHub» є вечори настільних ігор, то долучився до них. Ці заходи мої улюблені».

Настільні ігри в УжНУ: познайомитися, пограти, здружитисяПершокурсниця спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» УжНУ Катерина Куприч коментує: «Дізналася про YouthHub ще в жовтні-листопаді минулого року, коли дістала запрошення на студентську пошту і долучилася до онлайн-тренінгу з психології. Почала ходити на вечори настільних ігор, відколи їх проводили на 4-му поверсі гуртожитка. Також була на арттерапії і тренінгу з ораторського мистецтва. Але настолки мені подобаються найбільше. Тут є чай, печиво, ми всі одне одного знаємо і раді вітати новачків. Проте мені не вистачає кінопоказів і літературних вечорів як людині, що дотична до мистецтва».

Що ж, вечори настільних ігор підходять як палким любителям цих занять, так і загалом молоді, що хоче просто з користю провести час та знайти однодумців. До речі, за розкладом заходів на сторінці МЦ «YouthHub» в Інстаграм, наступний вечір настільних ігор відбудеться 27 червня о 17:30. Тож не пропустіть!

Захід проведено молодіжним центром «YouthHub» ДВНЗ «УжНУ» у співпраці з ГО «Молодіжна платформа» в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.
Сергій Чернишов,
студент відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.