Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковець УжНУ став членом Товариства польських каноністів

До поважної організації зарахували директора НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ доцента Олександра Білаша (архімандрита Євфросина)

0 631
Науковець УжНУ став членом Товариства польських каноністів
Науковець УжНУ став членом Товариства польських каноністів
За офіційним письмовим повідомленням президента Товариства польських каноністів професора Йозефа Круковського та члена президії Товариства професора Мирослава Сітаржа, директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Білаш (архімандрит Євфросин) останнім засіданням президії від 23 червня 2016 року обраний членом Товариства польських каноністів. Відповідне рішення зафіксоване і в нещодавно виданому Товариством офіційному виданні – «Бюлетені» № 29.

Науковець УжНУ став членом Товариства польських каноністів

Олександр Білаш (архімандрит Євфросин)

Товариство польських каноністів засноване 1990 року. За статутом його діяльність спрямована на «розвиток і поширення науки канонічного права в Польщі».

У Товаристві передбачено дві категорії участі: звичайні і почесні члени. Серед почесних членів Товариства – Державний секретар Святого Престолу (2006–2013) кардинал Тарчизіо Бертоне, митрополит Варшави кардинал Казімеж Нич та ін. Критерієм для набуття звичайного членства в Товаристві є наукова діяльність у галузі канонічного права.

Президентом Товариства є відомий спеціаліст у галузях церковного права та державно-конфесійного права, державно-церковних відносин, професор Люблінського католицького університету та Університету кардинала Стефана Вишинського у Варшаві, член Папської ради інтерпретації законодавчих текстів РКЦ, професор Йозеф Круковський.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.