Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковці УжНУ беруть участь у формуванні «Візії майбутнього освіти і науки України»

Опрацьовучи описи проблем в освіті й науці, а також пропозиції їх розв’язання, що надходять від експертів, робоча група долучена до підготування конкретних рішень

1 659
Упродовж літа під егідою МОН України триває активна робота над формуванням Національної стратегії освіти й науки України — 2030, до якої долучені експерти з освітнього українського середовища відповідно до тих стратегічних цілей, які відображені у «Візії майбутнього освіти і науки України».

Науковці УжНУ беруть участь у формуванні «Візії майбутнього освіти і науки України»Команда МОН разом із фасилітаторами детально опрацьовують описи проблем в освіті й науці, а також пропозиції їх розв’язання, що надходять від експертів, систематизуючи, щоб мати змогу обговорити докладніше під час фасилітаційних онлайн-сесій з напрацювань конкретних рішень.

17 серпня відбулася одна з перших фасилітаційних онлайн-сесій робочої групи за напрямом «Вища освіта», у якій беруть участь і науковці УжНУ – проректор з науково-педагогічної роботи професор Олександр Рогач, декан юридичного факультету професор Ярослав Лазур, колеги з очолюваного ним підрозділу – професор кафедри кримінального права та процесу Ярослав Ліховіцький і доцент кафедри конституційного права та порівняльного правознавства Яким Якимович, а також професорка кафедри соціології та соціальної роботи Галина Шумицька.

Михайло Винницький
Михайло Винницький

Роботу групи модерував заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький.

За його словами, перша сесія вказала на початок широкого громадського обговорення наболілих проблем. Уважає це добрим результатом, адже найціннішим є саме середовище для інтлектуального розвитку. А зустріч засвідчила його здорове ядро. Нагадавши улюблену цитату першої жінки-президентки Гарвардського університету, яка говорила про те, що завдання вищої освіти – підготувати випускника не до його першої, а до шостої роботи, пан Михайло наголосив на важливості світоглядного розвитку, який має забезпечувати система вищої освіти.

Заступник міністра подякував науковцям за живий інтерес до вирішення накопичених в освітній галузі проблем і закликав до продовження роботи, щоб на початок навчального року можна було вести мову про пріоритетні напрямки розвитку освіти в Україні.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.