Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У понеділок в Ужгороді представлять книжки закарпатських письменників зі США

Відомий публіцист і прозаїк Петро Часто презентує нову книжку есеїв «Чому бути», його дружина газетярка і літераторка Любов Дмитришин-Часто представить дитячі вірші в яскравій збірці «Весняний дощ»

0 104
Люба Дмитришин-Часто та Петро Часто під час зустрічі з редакцією Медіацентру в червні 2014 року
Люба Дмитришин-Часто та Петро Часто під час зустрічі з редакцією Медіацентру в червні 2014 року
У понеділок, 21 серпня, о 16.00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка представлять творчість двох ужгородців, які вже понад 30 років живуть у США.

Відомий публіцист і прозаїк Петро Часто презентує нову есеїстичну книжку «Чому бути», яка побачила світ цьогоріч в ужгородському видавництві «Тімпані», а дитячі вірші газетярки і літераторки Любов Дмитришин-Часто постануть у чудово намальованій збірці «Весняний дощ», що побачила світ у нью-йоркському видавництві «Українська книжка».

У понеділок в Ужгороді представлять книжки закарпатських письменників зі СШАПетро Часто, попри поважний вік, досі є автором найстарішої української газети Америки «Свобода», де друкує свої статті. Майже щороку він виходить до читача зі свіжою книжкою. «Чому бути» написана у суто частівській манері публіцистичних і філософських роздумів, де переплелися в тісний клубок події в Україні, Америці, Росії. Стиль книжки автор означив як «давній жанр богошукацтва». Серед закарпатських літераторів це, мабуть, найбільший філософ у письмі, що тяжіє до концептуального осмислення світу.

Дитячу книжку Любов Дмитришин представлятиме її донька, художниця Еріка Слуцька, яка проілюструвала збірку, та Степан Слуцький, який займався версткою. Він є штатним працівником двох найвідоміших українських газет США – «Свобода» та «The Ukrainian Weekly», тож поділиться враженнями про сьогоднішню американську журналістику.

Окрім Петра Часта та подружжя Слуцьких, у презентації візьме участь і третє покоління ужгородських американців – фотографиня Юлія Слуцька та музикант Іван-Юліан Слуцький. Модератор зустрічі, що відбудеться у тематичному залі «Вікно в Америку», – ужгородський журналіст і письменник Олександр Гаврош.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.