Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Не відкладайте життя на завтра»: ФМЦТ привітав своїх випускників

Відпровадили в професійне життя понад пів сотні бакалаврів та магістрів спеціальностей «Прикладна математика», «Математика», «Середня освіта. Математика» та «Системний аналіз»

0 601

«Не відкладайте життя на завтра»: ФМЦТ привітав своїх випускників

Мантії та шапки-конфедератки – невід’ємний атрибут, за яким одразу впізнаєш випускника УжНУ. 9 липня цю традицію на себе приміряли випускники факультету математики та цифрових технологій.
Ігор Король вручає диплом випускниці ФМЦТ
Ігор Король вручає диплом випускниці ФМЦТ

Вітали понад пів сотні бакалаврів та магістрів спеціальностей «Прикладна математика», «Математика», «Середня освіта. Математика» та «Системний аналіз».

Так, проректор УжНУ Ігор Король побажав: «Магістрам – мати моральне і матеріальне задоволення від роботи. Бакалаврам – орієнтуватися на магістрів, бачити добрий приклад і прагнути підвищити свою кваліфікацію. Бо тут, на факультеті, викладачі дають вам найбільше і найкраще».

Декан факультету Микола Маляр звернув увагу на те, що вступили студенти на факультет математики, а закінчили вже факультет математики та цифрових технологій. І хоч на долю студентів припало півтора року навчання в пандемію, вони гідно впоралися.

Рухатися в правильному напрямку в житті випускникам побажав начальник навчальної частини Анатолій Штимак.

А завідувач кафедри диференціальних рівнянь і математичної фізики Василь Маринець зауважив: «Не відкладайте ті справи, які ви можете зробити, ті справи, які вам хочеться зробити. Життя дуже швидкоплинне. Мені здається, що вчора я сидів на вашому місці, а минуло вже 57 років. Нехай на вашому шляху буде щонайменше перешкод і щасливі сім’ї, які допомагатимуть їх долати».

Серед випускників є й особливі – факультет вперше прощався з представниками спеціальності «Системний аналіз». До хлопців звернулася завідувачка кафедри системного аналізу і теорії оптимізації Мирослава Глебена: «У нас із вами було багато чого вперше. Вперше в університеті за новими правилами ми ліцензували цю спеціальність, за новини правилами акредитували бакалаврську програму, вперше випускаємо за цією спеціальністю. У вас були перші прогуляні пари, перші пояснювальні записки (я їх зберегла), вперше ми впровадили елементи дистанційного навчання ще до коронавірусу, коли один із викладачів зламав ногу. І бажаю вам цю пальму першості не втрачати, а пронести через усе життя. Нехай диплом, який отримаєте, буде першою сходиною на шляху блискучої кар’єри!»

 

Викладачам та батькам подякували випускниці Мирослава Матійчак та Мар’яна Світлик: «Ми не завжди були зразковими студентами. Але ми старалися. Ми мали насичене студентське життя: влаштовували конкурси міс та містера факультету, дні математика, грали в UNO, мафію. Комусь диплом давався легше, а хтось ночами не спав. Але врешті ми отримали своє. Дякуємо ФМЦТ».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.