Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Ого! У вас в офісі масаж роблять?», або Як студенти ФМЦТ практику в ІТ-компаніях проходили

Шариш у математиці і теж мрієш працювати веб-розробником? Вступна кампанія в УжНУ вже почалася: встигни подати документи – і факультет математики та цифрових технологій відчинить двері для тебе

0 606
Спортзали, ігрові зони, гойдалки посеред офісу чи басейни на даху – ви ж чули історії про те, як круто працювати в ІТ-компаніях? Студенти ФМЦТ не тільки чули, а й бачили – проходили двотижневу практику не в комп’ютерних кабінетах універу, а в місцевих ІТ-компаніях. Своїм досвідом поділилися з Медіацентром.

«Ого! У вас в офісі масаж роблять?», або Як студенти ФМЦТ практику в ІТ-компаніях проходилиНа практику до ІТ-компаній потрапили студенти І і ІІ курсів спеціальностей «Системний аналіз» та «Прикладна математика». Навчалися працювати з eCommerce-платформою для створення онлайн-магазинів Magento.

Другокурсник спеціальності «Прикладна математика» Нікіта Когут розповідає: «Перед початком роботи ми мали екскурсію будівлею компанії TranSoftGroup у Мукачеві. Це два корпуси з сучасним інтер’єром, опен спейсом для роботи й усілякими побутовими виго́дами: зоною відпочинку, гойдалкою на дворі, кімнатою відпочинку, де можна зробити собі чай-каву, спортзалом і навіть послугами перукаря і масажиста! Я був приємно здивований, бо не бував у офісах ІТ-компаній!

«Ого! У вас в офісі масаж роблять?», або Як студенти ФМЦТ практику в ІТ-компаніях проходилиУ ході практики вчилися розробляти інтернет-магазини. Створити власний магазин дорого, а платформа Magento дає набір готових модулів, які здешевлюють цей процес для замовників. Але хоч тут і є набір модулів, їх усі потрібно зібрати докупи, продумати товарний облік, звітність, оптимізацію тощо. Дуже багато процесів, які ви бачите на готовому сайті, відбуваються, так би мовити, за кадром. Ми працювали у групах із кураторами й за період практики розробили тестовий модуль на Magento. Наше завдання полягало в тому, щоб зробити функціональну сторінку, яка інтегрується у сайт. Побачив, що потрібно мати дуже багато знань, щоб закривати потреби клієнта».

«Ого! У вас в офісі масаж роблять?», або Як студенти ФМЦТ практику в ІТ-компаніях проходилиПершокурсниця Яна Фабріці теж навчається на «Прикладній математиці», а на практику потрапила до компанії Alva Commerce. Дівчина також навчалася працювати з платформою Magento. Каже: «Ми вчилися працювати з бекендом і фронтендом і тестувати сайти. Побачили, як усе працює в реальному житті. Тобто після цієї практики ми вже можемо розуміти, у якому напрямку хочемо працювати надалі й розвивати ці навички. За час практики ми мали створити свій сайт із to do list, де можна було б додавати завдання, позначати їх як виконані й редагувати. Розділилися на групи по три людини, і кожен відповідав відповідно за фронтенд, бекенд чи тестування. Мені сподобалося працювати з фронтендом – це фактично створення зовнішнього вигляду сайту, коли розробник може приміряти, де краще розмістити кнопки, як зверстати тощо. А також цікаво було тестувати готовий продукт – чи все працює, що краще змінити, прибрати чи додати».

Шариш у математиці і теж мрієш працювати веб-розробником? Вступна кампанія в УжНУ вже почалася. Встигни подати документи і факультет математики та цифрових технологій відчинить двері для тебе.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.