Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Патрульна поліція нагадала студентам УжНУ правила для пішоходів і велосипедистів, водіїв і пасажирів

З нагоди V глобального тижня безпеки дорожнього руху під егідою ООН з молоддю поговорили про відповідальність за себе й перед іншими

0 174

Патрульна поліція нагадала студентам УжНУ правила для пішоходів і велосипедистів, водіїв і пасажирів

7 травня в читальній залі Наукової бібліотеки Ужгородського національного університету представники патрульної поліції провели дві лекції для студентів. Захід улаштували з нагоди V глобального тижня безпеки дорожнього руху під егідою ООН, до якого долучилася й Україна.

Патрульна поліція нагадала студентам УжНУ правила для пішоходів і велосипедистів, водіїв і пасажирівЯк відзначили патрульні, згідно з даними ВООЗ, дорожні аварії – одна з основних причин загибелі дітей і молоді (за статистикою, щодня через ДТП ідуть із життя 500 осіб до 18 років).

Під час заходу повторили 10 заповідей пішохода, серед яких: переходити проїзну частину на спеціальних переходах, за межами населених пунктів іти узбіччям назустріч руху автомобілів, не створювати перешкод транспортним засобам із увімкненим маячком і звуком, надавати долікарську допомогу потерпілим у ДТП, в умовах недостатньої видимості мати світловідбивні елементи. Останній пункт є вкрай важливим, оскільки вночі водій здатен побачити людину в чорному одязі на відстані 30 метрів, у білому – 90 м, із відбивальними елементами – за 210 м.

Також поліціянти наголосили на необхідності пристібатися пасками безпеки не тільки водію та пасажирові попереду, а й позаду. Нагадали про те, що безпечний велосипед має бути обладнаний дзеркалом заднього вигляду, дзвінком, ліхтариками, світловідбивачами. Велосипедистам заборонено відпускати руки, знімати ноги з педалей, перевозити пасажирів, крім дітей до 7 років, їздити зустрічною смугою, переходити «зебру», не злізаючи.

Патрульна поліція нагадала студентам УжНУ правила для пішоходів і велосипедистів, водіїв і пасажирівКрім того, говорили про заборону керування під дією алкоголю (2018 року в Україні складено понад 110 тисяч протоколів за таке порушення). Також пролунала порада не слухати музику в навушниках, не читати з екрану смартфона під час дорожнього руху.

Насамкінець правоохоронці закликали молодь бути свідомою та уважною на дорогах, а також запросили на роботу до Патрульної поліції України.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.