Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Першокурсники про враження від навчання

Про УжНУ можна розповідати багато, але найбільш щиро й безпосередньо про нього, мабуть, розкажуть ті, хто тільки починає тут вчитися й лише недавно познайомився з нашим університетом

0 401
Завершується навчальний семестр. Для когось він не просто перший у році, а й перший університетський загалом. Про наш УжНУ можна розповідати багато, але найбільш щиро й безпосередньо про нього, мабуть, розкажуть ті, хто тільки починає тут вчитися і лише нещодавно познайомився з цим закладом.

Першокурсники про враження від навчання

Своїми враженнями поділилася першокурсниця відділення журналістики Анастасія Савко:

«Перший семестр для мене був крутим і складним водночас. Крутим він став завдяки новим друзям, знайомствам, здобутим знанням. Минув лише семестр, а вже відбулося чимало класних заходів, у яких ми брали участь, зустрічей із цікавими гостями, які відвідали наш університет. Особливо цікаво було побувати на медіавечорницях. Це був один з найкращих, на мою думку, заходів цього семестру… А спочатку було складно, бо, коли тобі розказують про заліки, сесії, курсові й таке інше, ти не відразу розумієш, чого від тебе хочуть і що вимагатимуть».

Першокурсники про враження від навчанняСтудентка першого курсу спеціальності «Психологія» Влада Малеш так описала свій досвід:

«Перші тижні були найскладнішими. Усе здавалося якимось нудним. Я була навіть розчарована. Єдине, що мені подобалося, – це пари з «Практикуму» та «Вступу до спеціальності». Відвідувала їх із задоволенням. А потім стала більше спілкуватися з новими людьми, мій курс розділили на дві групи – і я дуже задоволена, що потрапила саме в свою. Це неймовірні люди! Я, до речі, з ними сьогодні дивилася «Сутінки» на перерві. Це справді колектив, у якому хочеться бути. Я здружилася з усіма. Ми, як справжня група, допомагаємо одне одному на модулях, говоримо на різні теми, ба навіть коли у нас є конфлікти, вони ДУЖЕ швидко забуваються, й ми сміємося з якогось жарту вже  за хвилину. Студентська дійсність трохи складна. А взагалі університетське життя досить насичене й веселе. Звісно, є свої мінуси, наприклад, треба вчитися ☺. Але деякі викладачі просто як сонечко в дощову погоду. Я дуже щаслива, що обрала саме свою спеціальність. УжНУ – місце можливостей, пригод та… незнання, буде сьогодні кава в автоматі чи ні ☺».

Першокурсники про враження від навчанняСвоєю історією поділилася й Карина Білей, яка цього року вступила на медичний факультет:

«Коли я прийшла сюди вперше, було страшно: багато запитань, тож часто задумовувалася, чи зможу вчитися. Та нині дуже задоволена, що обрала саме свій  напрямок – медсестринство. Так, було трішки важко: безліч домашньої роботи, маса інформації всілякої, але все не так погано, як здавалося. Якщо постаратися, бо все буде круто. Тут дуже цікаво: є класні предмети, наприклад, догляд за хворими (нам розказують, які є хвороби, як правильно визначити діагноз тощо), анатомія – теж дуже цікава дисципліна. Найбільше ж мені сподобався гурток з патоморфології, де нам розповіли багато цікавого».

Першокурсники про враження від навчанняПерше враження про університет надовго залишається із тобою. З цим точно погоджується Артур Логойда, студент І курсу, щоправда, вже магістерської програми навчання:

«Мій перший курс був досить крутим. То було ще до початку війни й коронавірусу, тож багато часу ми проводили за різноманітною студентською активністю. Мені це дуже подобалося, адже я познайомився з багатьма людьми, з якими дружу й нині. Тепер, на першому курсі магістратури, почалося більш доросле життя. Ми навчаємося онлайн, і вже, звичайно, немає тієї атмосфери першого курсу. Не скажу, що це погано: я працюю, тож мені цілком підходить такий варіант навчання, бо його можна поєднати з роботою».


Особисто я ще не був в УжНУ на своєму першому курсі. Для мене першим семестром в Ужгороді став аж другий семестр третього курсу. І хоч я й не був тут першокурсником, все навколо здавалося дуже новим і цікавим, ніби й справді потрапив у студентське життя вперше. Я відчув усю спонтанність життя в гуртожитку, радість від участі в університетських заходах, ну й, звичайно, здобув багато нових знань на парах. По суті, моє життя почалося, якщо не заново, то точно з нового аркуша – і я дуже радий, що через УжНУ туди вписано багато позитивних моментів!

Дмитро Воробйов,
студент відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.