Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

І впродовж карантину можна мандрувати – це доводять закарпатські екскурсоводи

У ці вихідні віртуально екскурсували локаціями мініскульптурок у Будапешті, Ужгороді, Перечині, Мукачеві, у закарпатському Воєводині, Чернівцях та Одесі, а записи екскурсії переглянуто вже близько 2000 разів

0 145

І впродовж карантину можна мандрувати – це доводять закарпатські екскурсоводи

Скасовані подорожі, дні народження в чотирьох стінах і виходи на вулицю раз на кілька днів. Сумнівне задоволення, правда ж? Закарпатські екскурсоводи ситуацію виправляють і адаптуються під сучасні реалії. Уже другий тиждень поспіль із ініціативи гіда Макса Адаменка влаштовують онлайн-екскурсії. Цього разу Закарпаттям не обмежилися – мандрували іншими містами України та Угорщини.

Тема екскурсії – мініскульптурки. Ужгородські скульптурки задали тренд в усій Україні й згодом почали з’являтися в інших містах. А оскільки Михайло Колодко, автор більшості з них, переїхав до Будапешта, то й там уже оселилося кілька таких малюків.

Федір Шандор
Федір Шандор

У ці вихідні віртуально екскурсували Будапештом, Ужгородом, Перечином, Мукачевом, закарпатським Воєводином, Чернівцями та Одесою. А записи екскурсії переглянули вже близько 2000 разів.

Так до екскурсії долучилися гіди різних міст, а модерувала подорож студентка УжНУ Марія Заболотна.

Вступне слово мав туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор: «У нас стартують онлайн-екскурсії мініскульптурками. Усіх їх охопити зразу нереально, адже лише в Ужгороді їх 45. Перша публічна мініскульптурка у нас з’явилася 2010 року. І це дало старт утіленню проекту, присвяченому історіям і діям відомих людей. Запрошую!»

Екскурсантам показали понад десяток мініпам’ятників А чим вони цікаві й особливі – дивіться у відео.

Ура! Ура!А ми підготували для вас запис сьогоднішньої прогулянки))Дивіться, долучайтесь, відправляйте друзям)))Наступна подорож вже через тиждень.До зустрічі в ефірі?

Опубліковано Жуй у Мандрах Субота, 25 квітня 2020 р.

Про першу онлайн-екскурсію сакуровим Закарпаттям читайте за покликанням.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.