Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Після перших пар — знайомитися з містом: Першокурсники ФІМВ екскурсували Ужгородом

Із цікавими куточками обласного центру Закарпаття молодь ознайомив доцент кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Роман Славік

0 165
Трохи понавчалися – і гайда знайомитися з містом: для першокурсників семестр розпочався 15 вересня, і майже одразу після перших у житті пар учорашні школярі вирушили знайомитися з містом та одне з одним. На одній із екскурсій побував і Медіацентр. Спершу Ужгород вивчали студенти-історики, ми ж поспілкувалися з міжнародниками.

Після перших пар — знайомитися з містом: Першокурсники ФІМВ екскурсували Ужгородом

Із містом першокурсників ознайомив доцент кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Роман Славік. Каже: «Більшість першокурсників не з Ужгорода, тому їм варто розуміти, де ключові будівлі міста, куди вони можуть звертатися з тих чи тих питань, де розташовані університетські факультети, ректорат. Оскільки це студенти-міжнародники, розповідаю і про Закарпаття у системі міжнародних відносин у ХХ столітті. Це стосується і нашого непростого сьогодення, тож варто знати і розуміти, що у нас було в минулому. Крім того, оскільки студенти щонайменше на 4 роки пов’яжуть своє життя з Ужгородом, то годилося б знати і його історію».

Дар’я Калашник
Дар’я Калашник

«В Ужгород я приїхала ще в квітні, тому дещо про цікаві локації міста вже знаю. Прийшла на екскурсію, аби дізнатися щось нове та познайомитися з одногрупниками, — ділиться першокурсниця факультету історії та міжнародних відносин Дар’я Калашник.

— Під час цікавої прогулянки містом дізналася про культуру представників різних національностей, які мешкали в Ужгороді. Ми пройшлися найдовшою в Європі липовою алеєю, побачили унікальну будівлю колишньої синагоги і справжній шедевр архітектури Хресто-Воздвиженський греко-католицький собор. А також побували в одній із найдавніших фортець Закарпаття — Ужгородському замку. Екскурсія довела, що це місто справді різноманітне – славне своє тисячолітньою історією, європейське і надзвичайно привабливе. За час, який я вже тут, ніколи не шкодувала, що опинилася саме в Ужгороді».

Медіацентр УжНУ
Фото Ярослава Шелемби
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.