Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Збираємо на авто для ЗСУ: Учасники Волонтеріату УжНУ додали свою ложку у святкуванні Дня Ужгорода

Протягом дня ужнівцям удалося вторгувати 8 380 гривень, які передали Андрію Любці на автомобіль для наших захисників «Єлизавета ІІ»

0 169
Ароматом боґрачу й вареної кукурудзи приваблювали учасники Волонтеріату УжНУ жителів та гостей Ужгорода до благодійного збору коштів на авто для ЗСУ. Його організували у рамках святкування Дня Ужгорода.
Збираємо на авто для ЗСУ: Учасники Волонтеріату УжНУ додали свою ложку у святкуванні Дня Ужгорода

Олександр Холод
Олександр Холод

Координаторка Волонтеріату УжНУ Ганна Мелеганич розповідає: «Волонтеріат завжди активно долучається до міських акцій. Особливість цієї ініціативи у тому, що її запропонували наші викладачі-члени Волонетріату. Ідея полягала в тому, щоб пригостити містян боґрачем — традиція варити спільно бограч є на багатьох факультетах. От і вирішили збирати кошти для ЗСУ саме в такий спосіб. Також варили кукурудзу. Продуктами для акції забезпечили викладачі, 50 літрів боґрачу наварив давній друг Волонтеріату Олександр Холод, а до продажу долучилися студентки-першокурсниці факультету історії та міжнародних відносин і медичного факультету. До речі, після акції у нас залишилася кукурудза, і ми відвезли її пораненим бійцям у хірургічне відділення однієї з лікарень».

15 вересня у першокурсниць був перший навчальний день, а вже 17-го вони включилися в студентське життя з Волонтеріатом. Серед них першокурсниця медичного факультету Даша Дрозда.

Зліва направо6 студентка медичного Даша Дрозда, студентки ФІМВ Даша Калашник і Ельвіра Краснян
Зліва направо: студентка медичного факультету Даша Дрозда, студентки ФІМВ Даша Калашник і Ельвіра Краснян

«Раніше я вже волонтерила в учнівському самоврядуванні Ужгорода, також плела маскувальні сітки. Як учасниця Волонтеріату УжНУ до благодійності долучилася вперше, — ділиться Даша. — Було дуже класно і атмосферно з музикою, аніматоркою, яка надувала й роздавала дітям повітряні кульки. Я вперше в житті варила кукурудзу. І головне — ми мали нагоду познайомитися й поспілкуватися з людьми з інших міст та навіть країн, які не знали, що таке боґрач. От, наприклад, до нас підходив турок із сином. Він розповідав про свої подорожі світом та Україною. Після деокупації він уже встиг побувати на Київщині, а тепер подорожує заходом України. Гість навіть вирішив спробувати наш боґрач — попри те, що він зі свининою, а він її не їсть. Уявляєте, він спочатку з нами поспілкувався, а тоді повернувся із банкою, щоб узяти боґрач з собою і спробувати пізніше! Тепер планую долучатися до активностей Волонтеріату частіше, бо переконалася, що це цікаво».

Зі слів Ганни Мелеганич, протягом дня вдалося вторгувати 8 380 гривень, які передали Андрію Любці на автомобіль для ЗСУ «Єлизавета ІІ». Ви також можете долучитися до збору й додати ложку, а точніше, кілька гривень, у монобанку, де збирають кошти для авта.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.