Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

План на вікенд, або Чим зайнятися на День Незалежності ’2019

0 107

План на вікенд, або Чим зайнятися на День Незалежності ’2019

Для тих, хто на роботі – три вихідних поспіль, для тих, хто на канікулах – чудова нагода завершити літо яскраво. 24 серпня Україна відзначатиме 28-у річницю проголошення незалежності. Медіацентр пропонує огляд найцікавіших заходів до державного свята в Ужгороді. Плануйте свій час!

Протягом тижня в облцентрі тривають цікаві заходи, більшість із яких приурочена до Дня Незалежності, однак найбільша їх концентрація – ближче до вихідних та дня «Ікс».

КІНО, ЕКОЛОГІЯ, СПОРТ І НАВІТЬ ВИСТАВКА СОБАК

Відкритий кіноперегляд та обговорення стрічки «Червоний» режисера Зази Буладзе, одну з провідних ролей у якій зіграв ужгородський актор Олександр Мавріц, 22 серпня відбувся в Закарпатській обласній бібліотеці ім. Ф. Потушняка о 17:00.

Того ж дня увечері о 19:00 на Театральній стартувала пробіжка-плогінг у рамках тижня екосвідомості are_U(z)_eco із прибиранням сміття на берегах Ужа. Організатори просять прихопити з собою рукавички і сміттєві пакети.

24 серпня, у День Незалежності в Боздоському парку із 10 ранку триватиме виставка собак «Зірка Закарпаття – 2019».

Любителям здорового способу життя також знайдеться заняття: у неділю, 25 серпня, на площі Театральній о 14:00 стартує XVI силовий турнір «Карпатський медвідь».

Увечері неділі біля облмуздрамтеатру о 20:00 стартує масовий велозаїзд Big City Ride. Збиратимуться із 19:00, а переможці заїзду отримають цінні призи.

ОСОБЛИВИЙ СВІТАНОК ТА ІНШІ ЗАХОДИ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

У День Прапора, 23 серпня, об 11:00 на площі Народній була нагода приєднатися до офіційних заходів: урочистого виконання Державного Гімну, підняття прапору та ходи зі 100-метровим знаменом до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину.

Уже кілька років поспіль світанок Дня Незалежності Ужгород зустрічає «Молитвою за Україну» та виконанням державного Гімну в неперевершеному звучанні Закарпатського народного хору. Цьогоріч 24 серпня сонце зустрічатимуть на площі Андрея Бачинського (навпроти Ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору) о 6:00. Особлива атмосфера гарантована!

Із 15:00 на площі Театральній відбудеться святковий концерт за участі місцевих вокальних і танцювальних талантів, а також закордонних гостей.

Ще один концерт із нагоди свята відбудеться у Закарпатській обласній філармонії – тут із 16:00 під керівництвом народного артиста України Володимира Співака виступить естрадно-духовий оркестр.

ТОРКНУТИСЯ ПРЕКРАСНОГО

До всього цими днями в місті шалена кількість виставок. Зокрема:

Четвер, 22 серпня

15:00 – виставка «Натхненні лялькою» у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту;

15:00 – виставка «Гаптоване диво. Мотиви народного гаптування у творах закарпатських митців» у Закарпатському художньому музеї ім. Й. Бокшая;

16:00 – виставка живопису Сергія Глущука «Нова зустріч» у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.

П’ятниця, 23 серпня

13:00 – книжкова виставка «Україна суверенна – від витоків до сьогодення» у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького (Ужгородський замок);

15:00 – виставка членів Закарпатської організації Національної спілки художників України до Дня Незалежності України у галереї «Ужгород».

Цього ж дня в атріумі облдержадміністрації також відкриється тематична фотовиставка, а в фойє обласної філармонії – виставка архівних документів.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.