Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Подарунок у кожну хату, або Як математики своїх зі святами вітають

Порадували подарунками від факультетського профкому й викладачів підрозділу, які вже вийшли на пенсію

0 192

Подарунок у кожну хату, або Як математики своїх зі святами вітають

Факультет математики та цифрових технологій, хоч і змінив назву, та гарним традиціям не зраджує – залишається такою ж дружньою родиною. Напередодні новорічно-різдвяних свят цілий місяць вітали одне одного подарунками й приємностями.

Подарунок у кожну хату, або Як математики своїх зі святами вітаютьСвятковий настрій на ФМЦТ створюють із порогу: всім відвідувачам кокетливо підморгує ялинка. Голова факультетського профкому Стас Гутлебет розповідає: «Минулого року ми купили штучну ялинку. І хоч зараз навчалися дистанційно, новорічну красуню вирішили встановити. Зібралися студентським самоврядуванням і встигли не лише ялинку прикрасити, але й нарешті наговоритися, нажартуватися і помріяти про плани на майбутнє. Вперше за багато років ми не робили традиційну святкову фотозону – через карантин. Але ялиночку для новорічного настрою поставили, бо знаємо, що на кафедри чи у деканат приходитимуть студенти – хай мають святкову атмосферу».

Подарунок у кожну хату, або Як математики своїх зі святами вітаютьЯкщо є ялинка, то логічно, що до неї мають бути і подарунки. На цьому фронті попрацював факультетський «Миколай», заступник декана з навчально-виховної роботи Павло Мулеса. Каже: «Протягом карантинного року у нашому факультетському чаті я час від часу ставив питання, що стосувалися історії факультету й цікавих фактів про нього. Студенти, може, думали, що я жартую. Але своє слово тримаю – обіцяв за правильні відповіді подарунки. Передноворічна пора якнайкраще підходить для вручення. Але не забуваймо: є студенти чесні, а є і нечесні. Такі під ялинкою знаходять прутика. У нашому випадку активні студенти й ті, хто давав правильні відповіді на поставлені у соцмережах запитання, отримали приємні бонуси: блокноти й кружки з емблемою УжНУ, книгу про матфак, футболку з написом «I love матфак», шоколадки тощо. Старався у цих подарунках проявляти індивідуальний підхід. Ну а прутиками слугували брендовані олівці, ручки та лінійки. Уявляю собі вираз обличчя тих, хто приходив за посилкою на пошту й отримував олівець ☺».

Ті ж, хто хотів гарантовано отримати подарунок і подарувати комусь щось натомість, грали у всеуніверситетського анонімного Миколая, якого ініціювала голова студради ФМЦТ Мар’яна Світлик.

Отримали подарунки не лише студенти. Днями святкові презенти від факультетського профкому передали й викладачам (тоді ще матфаку), які вже вийшли на пенсію. До них «чудотворці» навідувалися у гості й вручали подаруночки від рідного факультету особисто в руки.

Вірте у диво і створюйте казку!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.