Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Прага, чеське пиво, Ужгород: туризмознавці УжНУ екскурсували в одному з готельно-ресторанних комплексів міста

0 444

Прага, чеське пиво, Ужгород: туризмознавці УжНУ екскурсували в одному з готельно-ресторанних комплексів міста

У жовтні 2022 р. здобувачі вищої освіти 2-го року навчання спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» ДВНЗ «УжНУ» у межах вивчення навчальних дисциплін «Організація туристичних послуг» (к.держ.упр. Р.Ю. Кривенкова), «Організація готельної справи» (к.філос.н. О.В. Світлинець) та «Організація ресторанної справи» (к.е.н. Е.О. Сіра) відвідали один із найкращих готельно-ресторанних комплексів Ужгорода – готель «Прага».

Прага, чеське пиво, Ужгород: туризмознавці УжНУ екскурсували в одному з готельно-ресторанних комплексів містаЕлегантний готельно-ресторанний комплекс «Прага», розташований на пагорбі у мальовничій лісовій частині Ужгорода, належить до ековідповідальних закладів. Тут пропонують проживання в 76 комфортабельних номерах різних категорій. Особливо цікавим для здобувачів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» був огляд трьох частин комплексу: головного корпусу «Praga» (46 номерів), дерев’яного корпусу «Wood House» (12 номерів) та сучасного корпусу «Praha Park Hotel» (18 номерів).

Прага, чеське пиво, Ужгород: туризмознавці УжНУ екскурсували в одному з готельно-ресторанних комплексів містаУ «Празі» запропоновано широкий спектр додаткових послуг: найбільший для ділового виду туризму конференц-зал серед готелів Ужгорода (на 120 осіб); салон краси з фінською сауною та масажним кабінетом; цілодобовий рум-сервіс; лобі-бар; боулінг; спорт-бар; VIP-зал; літня тераса; ресторан, де готують фірмові страви української, чеської та міжнародної кухонь.

Прага, чеське пиво, Ужгород: туризмознавці УжНУ екскурсували в одному з готельно-ресторанних комплексів містаОкрім цього, на території готелю є власна крафтова пивоварня та паб «YUBER» на 220 осіб, які були показані головним пивоваром «YUBER» Віталієм Лосем у межах екскурсії. Екскурсантам розповіли, що саме в Ужгороді створено перший проєкт в Україні з чеською технологією пивоваріння від виробника Йозефа Крісла (почесного учасника Асоціації пивоварів Чехії, одного з головних сомельє Чехії, власника фірми «Joes garage brewery» s.r.o.), яким було сконструйовано та встановлено більше 85 пивоварень в Чехії, Словаччині, Франції, Італії, Іспанії, Швеції, США та в багатьох інших країнах. З кожного літра пива 5% перераховують на ЗСУ. Цьогоріч з нагоди Дня туризму трудовому колективу «Праги» (засновник – Юрій Бережник) було вручено Подяку від Закарпатської облвійськадміністрації за вагомий внесок у розвиток сфери гостинності Закарпаття, створення позитивного іміджу області, активну громадську діяльність, значну гуманітарну допомогу військовим і внутрішньо переміщеним особам.

Прага, чеське пиво, Ужгород: туризмознавці УжНУ екскурсували в одному з готельно-ресторанних комплексів містаВажливо зазначити, що готель «Прага» виграв та освоїв грант від Українського культурного фонду за програмою «Культура в часи кризи: інституційна підтримка».

Здобувачі та представники професорсько-викладацького складу факультету туризму та міжнародних комунікацій ДВНЗ «УжНУ» дуже вдячні за проведення екскурсій директору готелю «Прага» Юрію Бережнику,  керуючій закладом Євгенії Афанасьєвій та головному пивовару «YUBER» Віталію Лосю, завдяки яким детальніше ознайомились з особливостями надання туристичних послуг у відділах бронювання, банкетного та ресторанного обслуговування, конференц-обслуговування, крафтового виробництва тощо.

Цю екскурсію характеризують відгуки здобувачів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» факультету туризму та міжнародних комунікацій ДВНЗ «УжНУ».

Дарина Ремета
Дарина Ремета
Діана Химич
Діана Химич

Дарина Ремета, староста здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: «Мені дуже сподобалась екскурсія, було дуже цікаво. Було показано різні категорії номерів від Люксу до Звичайного стандартного. Засновник готелю дуже влучно передав кольорову гаму, яка асоціюється зі столицею Прага. Також дізналась цікаву історію походження назви готелю та приклад кар’єрного росту з рецепціоніста до керуючої готелем. Дуже дякую за організацію екскурсії!»

Діана Химич, староста здобувачів спеціальності «Туризм»: «Похід в готель «Прага» мені та всім моїм одногрупникам дуже сподобався, тому що під час екскурсії готелем нам розповіли про усі цікавинки готелю та ведення готельно-ресторанного бізнесу. Екскурсія була проведена на найвищому рівні, було все дуже зрозуміло та пізнавально. Найбільше нам сподобалось те, що ми могли поставити запитання та отримати точні відповіді, тоді все ставало зрозуміло від «А» до «Я». Особливо цікавою для нас була екскурсія пивоварнею при готелі «Прага», оскільки, як ми знаємо, такі види екскурсії досить рідко можна побачити не тільки в Ужгороді, а й у всьому Закарпатті. Було показано, як визначати за різними характеристиками справжнє пиво від підробки. Також мали нагоду ознайомитись з певними нюансами його правильного варіння. Загалом, було дуже цікаво і я впевнена, що ця екскурсія закарбується у пам’яті кожного з присутніх надовго!»

Прага, чеське пиво, Ужгород: туризмознавці УжНУ екскурсували в одному з готельно-ресторанних комплексів містаОлександр Туряниця, здобувач спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: «Ми отримали незабутні враження після відвідування готелю «Прага» та пивоварні «YUBER». Дуже вдячні організаторам цього дійства, адже було надзвичайно цікаво!»

Олександра-Вікторія Палій
Олександра-Вікторія Палій

Олександра-Вікторія Палій, здобувачка спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: «Ми полюбляємо не лише підручники, ми полюбляємо практичні навички та нові враження, адже так людина може більше всього пізнати та побачити. Нам пощастило відвідати готель «Прага» в Ужгороді. Це один з найкращих готельно-ресторанних комплексів Закарпаття. На його території ми вперше побачили пивоварню, нас захопило те, що в Ужгороді є пивоварня. Нам показали прекрасні номери готелю, кожен номер різний. Найбільше нам сподобався Люкс завдяки гарному інтер’єру, величині номеру та приголомшливому краєвиду на місто. Сподобалася керуюча готелем Євгенія Олександрівна – привітна людина, яка знає про все в готелі, у своїй професії вона на 100% молодець. Ми вивчили, які послуги є обов’язковими та додатковими в готелях, послухали історію виникнення закладу та прекрасно провели час! Завдяки нашим улюбленим навчальним дисциплінам «Організація туристичних послуг» (к.держ.упр. Р.Ю. Кривенкова), «Організація готельної справи» (к.філос.н. О.В. Світлинець) та «Організація ресторанної справи» (к.е.н. Е.О. Сіра), ми провели незабутній час, відчули незабутні емоції та познайомилися з новими чудовими людьми, які в своїй професії все знають на 100%. Можу стверджувати, що практичні навички в туризмі та готельно-ресторанній сфері, екскурсії, подорожі, комунікації (не тільки в межах навчального закладу) приведуть наш курс до прекрасного майбутнього та нових знайомств».

Валентин Єлізар’єв
Валентин Єлізар’єв

Валентин Єлізар’єв, здобувач спеціальності «Туризм»: «Я відкрив для себе цікаве та пізнавальне. Працював у подібній сфері. У готелі «Прага» ознайомився з номерами різних категорій, а також на території «Праги» у крафтовій броварні «Yuber» – з процесом варіння пива. У туризмі може знадобитися все. Мені цікаво було відкрити для себе нові місця та нові знайомства. У майбутньому буду намагатися відвідувати подібні заходи. Дякую організаторам екскурсії як з боку факультету туризму та міжнародних комунікацій «УжНУ», так і готельно-ресторанного комплексу «Прага».

Як бачимо, скільки людей – стільки ж коментарів. Тож такі заходи, судячи з відгуків, є потрібними для детального ознайомлення з готельно-ресторанною сферою. Майбутні майстри туристичної та готельно-ресторанної справи залишилися дуже задоволеними.

Руслана Кривенкова, Марія Ключак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.