Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Правники УжНУ вчетверте провели Всеукраїнську школу з митного права

Дводенний інтенсив – унікальна нагода для студентів дізнатися про тонкощі митної справи від професіоналів цієї сфери, а також відпочити в колі однодумців

0 382
Виступає Ярослав Лазур
Виступає Ярослав Лазур
16–17 березня на базі Ужгородського національного університету відбулася Всеукраїнська школа з митного права. Захід організований уже вчетверте юридичним підрозділом вишу спільно із Закарпатським осередком Ліги студентів АПУ, ЮК «Греца&Партнери» та Закарпатською митницею ДФС.

Такий дводенний інтенсив – унікальна нагода для студентів дізнатися про тонкощі митної справи від професіоналів цієї сфери, а також відпочити в колі однодумців, адже програмою передбачена й неформальна частина.

Відкриття заходу відбулося в приміщенні ректорату УжНУ. Першим до присутніх звернувся декан юридичного факультету професор Ярослав Лазур. Почав зі слів удячності: студентам, котрі проявили ініціативу й змогли організувати та змістовно наповнити захід; представникам Закарпатської митниці ДФС та бізнесу – за дружні взаємини з підрозділом, що виливаються у конкретні приклади співпраці. Учасникам наостанок побажав хорошого настрою і доброго проведення час як у сенсі навчання, так і відпочинку.

Правники УжНУ вчетверте провели Всеукраїнську школу з митного праваДо вітань долучився і кандидат юридичних наук, заступник начальника управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці ДФС Валерій Пересоляк. Він наголосив на важливості таких заходів, котрі дають змогу студентам побачити, як теоретичні знання можна застосовувати на практиці. Висловив сподівання, що участь у школі з митного права буде для молоді результативною.

Правники УжНУ вчетверте провели Всеукраїнську школу з митного права

Заступник очільника Закарпатської митниці ДФС Микола Ясевич уже втретє взяв участь у заході. Зауважив, що така освітня робота є важливою: це дає змогу показати всю багатогранність митної справи. Студентам побажав, аби ці два дні стали хорошою основою у їхній правозастосувальній практиці.

Вітання учасникам виголосив і Віктор Данко, очільник Ужгородського міськрайонного суду. Висловив упевненість, що така форма навчання студентам цікавіша, аніж звичні лекційні заняття. Побажав слухачам, аби захід допоміг їм визначитися і обрати свою ділянку роботи у майбутньому.

Правники УжНУ вчетверте провели Всеукраїнську школу з митного праваПеред учасниками школи із лекціями виступали вищезгадані Микола Ясевич, Віктор Данко, а також Лілія Дорофеєва, Вікторія Гелле, Ярослав Греца, Олександр Сливка та ін. Наприкінці як лектори, так і студенти отримали дипломи про участь у IV Всеукраїнській школі з митного права.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.