Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філфаку пройшло нестандартне практичне заняття – перформанс «Коло очей»

Незвичний перформанс у рамках дисципліни «Історія мистецтва» влаштували доцентка кафедри журналістики Леся Поліха разом із другокурсниками спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю»

0 314
Леся Поліха
Леся Поліха
Хто сказав, що пари в університеті проходять стандартно і нецікаво? Кожен викладач докладає максимум зусиль, аби повністю заволодіти увагою студентів. І представники філологічного факультету не виняток. У рамках дисципліни «Історія мистецтва» доцентка кафедри журналістики Леся Поліха разом із другокурсниками спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю» провели незвичний перформанс «Коло очей».

«Взагалі перформанс – річ непередбачувана: ніколи не знаєш, чим вона закінчиться. На практичне заняття студенти мали запропонувати цікаві ідеї взаємодії митця з глядачем. Я ж, свою чергу, розказала, що прочитала книгу Марини Абрамович «Пройти крізь стіни», де використовувалася така технологія. І студенти захотіли зробити щось цікаве, одразу й без підготовки. Я рада, що середовище було комфортним. Настрій тих, хто хотів провести, і хто хотів взяти участь був позитивний. Те, що ми дивилися одне одному у вічі, класно, адже дуже по-різному люди можуть сприймати погляди», – розповідає організаторка перформансу Леся Поліха.

«Коло очей»
«Коло очей»
Аліна Вовчок
Аліна Вовчок

Загальна ідея полягала в тому, аби двоє людей, дивлячись в очі, знайшли контакт і передавали певні емоції. Проте у цей момент відбувався контакт і з іншими присутніми студентами. Сприймається ця технологія доволі скептично, проте кожна теорія звучить складно і незрозуміло без практики, тому спробувати варто кожному.

З неймовірним захопленням та щирими емоціями поділилася враженнями студентка 2-го курсу спеціальності «Реклама та PR» Аліна Вовчок: «Це просто круто! Я взагалі люблю такого роду заходи. Той факт, що ти можеш комусь передати почуття, емоції, частинку своєї енергетики – це дуже класно. А найголовніше для мене те, що в результаті такого перформансу – починаєш відчувати людину, і вона стає для тебе рідною».

Тож давайте експериментувати, знаходити близьких на факультетах, корисно та цікаво проводити заняття☺.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.