Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про мікроорганізми водних екосистем дізнавалися учні спецшколи-інтернату Ужгорода на тренінгу від науковців біологічного факультету

Захід ознайомив школярів з можливостями обрання майбутньої спеціальності біолога у сфері лабораторної діагностики

0 154
Лабораторний тренінг «Мікробіота води. Пізнаємо мікросвіт разом» відбувся на біологічному факультеті УжНУ в рамках проєкту «Довкілля для майбутнього через наукову освіту» (Environment For the Future by Scientific Education) – EFFUSE.

Про мікроорганізми водних екосистем дізнавалися учні спецшколи-інтернату Ужгорода на тренінгу від науковців біологічного факультетуНевидимий всесвіт мікроорганізмів водних екосистем відкривали з учнями Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради. Захід має значний профорієнтаційний потенціал і знайомить школярів з можливостями обрання майбутньої спеціальності біолога у сфері лабораторної діагностики. Як оцінити санітарно-гігієнічний стан води, мікробіологічний стан водних екосистем, які показники мікробіоти води є індикаторними й багато інших питань розкривали під час тренінгу. Учні вперше відвідали мікробіологічну лабораторію й ознайомилися з основними принципами роботи з мікроорганізмами. Мали можливість побачити ріст колоній і бактеріальних культур, умови та прилади, які забезпечують їх ріст та розмноження.

Як наслідок:

  • дізналися, що таке «посів», і власноруч його виконали;
  • вивчили диференційно-діагностичні та селективні поживні середовища;
  • ознайомилися з критеріями оцінки санітарного стану водопровідної води, поверхневих та стічних вод;
  • дізналися про поняття колі-титр та колі-індекс, а також санітарно-показові мікроорганізми.

Упроваджуємо екологічну освіту через наукове пізнання світу!

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.