Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Меценат-випускник реконструював аудиторію на рідному факультеті міжнародних економічних відносин

Кабінет відкрили поважні гості: випускник Василь Молдавчук; ректор УжНУ Володимир Смоланка; голова Закарпатської облради Володимир Чубірко; міський голова Богдан Андріїв з участю викладачів і студентів

0 508

Меценат-випускник реконструював аудиторію на рідному факультеті міжнародних економічних відносин

Оновлений кабінет іноземних мов відкрили 4 лютого на факультеті міжнародних економічних відносин Ужгородського університету. Проєкт утілили за підтримки випускника-магістра Василя Молдавчука. Меценат працює в Празі і не забуває про альма-матер: очолює асоціацію випускників-міжнародників, допомагає підрозділу, та й загалом всіляко підтримує українських військових, медиків, недужих.

Кабінет відкрили поважні гості: випускник Василь Молдавчук; ректор УжНУ Володимир Смоланка; голова Закарпатської облради Володимир Чубірко; міський голова Богдан Андріїв з участю викладачів і студентів.

Микола Палінчак вітає присутніх і висловлює вдячність меценату
Микола Палінчак вітає присутніх і висловлює вдячність меценату

Декан факультету міжнародних економічних відносин Микола Палінчак зазначив, що Василь Молдавчук підтримує всілякі студентські заходи, оснащує підрозділ технікою, а також допомагає учасникам АТО, хворим закарпатцям, нещодавно долучився до реконструкції рахівської лікарні. «Робить це не заради політики, проживає за кордоном, але завжди готовий допомогти нам. Тож хотів би подякувати від усього професорсько-викладацького складу факультету, студентів, а також вручити невеличкий сувенір», – додав Микола Михайлович.

Грамоту від університету вручив ректор Володимир Смоланка. Зауважив, що факультет міжнародних економічних відносин постійно поліпшує матеріально-технічну базу, чому сприяє і ректорат. «Особливість підрозділу в тому, що декан уміє залучити й позабюджетні кошти спонсорів друзів, випускників, небайдужих. Хочу подякувати Василю Васильовичу за підтримку. Ми цінуємо допомогу справжнього мецената, який не забуває про рідний край, свій університет, факультет. Думаю, відкриття такого кабінету є прикладом для наших випускників, бізнесменів, котрі мають можливість допомогти альма-матер та демонструють – їхнє серце назавжди з УжНУ».

Меценат-випускник реконструював аудиторію на рідному факультеті міжнародних економічних відносин Корисні справи на благо закарпатців, зроблені Василем Молдавчуком, пригадав і голова Закарпатської облради Володимир Чубірко: «Важливо, що, маючи таку можливість, він повертається додому не з порожніми руками, а допомагає реконструкції лікарень, кабінетів. Ми теж не сидимо склавши руки, підтримуємо вищу школу. Кажуть, допомагати потрібно тихо. Насправді – ні. Важливо, щоб це бачили інші. Хочу, аби закарпатці знали про  справжніх патріотів, які хоч і живуть у Празі, та підтримують Закарпаття».

Відкриття кабінету й робота факультету загалом є прикладом для інших меценатів, котрі, можливо, хотіли б допомогти, але не знають, як це зробити, – вважає міський голова Богдан Андріїв. Він також вручив подяку Василю Молдавчуку, зауваживши: міська рада підтримує такі ініціативи, тісно співпрацює з Ужгородським університетом, факультетом МЕВ. Майже 70 % працівників міськради є випускниками УжНУ.

Реконструкція кабінету – не перший і не останній проєкт факультету МЕВ, реалізований за підтримки випускників, спонсорів, ґрантодавців, консульств, але особливий тим, що втілений особисто меценатом-випускником. До слова, за місяць на факультеті відкриють словацький кабінет з інтерактивним забезпеченням. Уже працюють тематичні кабінети українсько-угорської, українсько-румунської, українсько-словацької, українсько-чеської, українсько-польської дружби.

В університеті загалом тривають різні проєкти з реконструкції приміщень. За словами ректора, через рік масштабні роботи відбудуться в головних корпусах на БАМі. Виш є учасником проєкту з поліпшення енергоефективності (проєкт програми Північна Екологічна Фінансова Корпорація за співфінансування світових банків та УжНУ). Результатом стануть не лише оновлення труб, даху, утеплення стін тощо, а повністю зміниться вигляд корпусів. Крім того, завершують роботи на юридичному, стоматологічному, медичному факультетах, та підготували проєкт реконструкції фойє.

Наталія Толочко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.