Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про переваги контрактної служби в ДПСУ зі студентами УжНУ спілкувалися прикордонники Чопського загону

0 99
12 вересня з профорієнтаційною метою зі студентами економічного і юридичного факультетів зустрілися військовослужбовці Чопського прикордонного загону. Захід організували спільно зі студентською радою УжНУ.

Про переваги контрактної служби в ДПСУ зі студентами УжНУ спілкувалися прикордонники Чопського загонуНачальник групи комплектування Чопського прикордонного загону Микола Лабенський та інспектор прикордонної служби 2 категорії – технік групи зв’язку Олександр Пигіна розповіли молоді про завдання, які виконує Чопський прикордонний загін, престиж і специфіку професії охоронця державних рубежів, а також про перспективи кар’єрного зростання, соціальне забезпечення військовослужбовців ДПСУ.

Микола Лабенський
Микола Лабенський

Капітан Микола Лабенський наголосив, що на службу в загоні запрошують умотивованих, свідомих, енергійних громадян, які розуміють важливість їх майбутньої справи – охорони державних рубежів і територіальної цілісності України. Розповів про переваги військової служби за контрактом у Державній прикордонній службі України: «По-перше, це офіційне працевлаштування з гідним грошовим забезпеченням і повним пакетом соціального захисту. Це передбачені законодавством додаткові грошові виплати, медичне обслуговування у закладах охорони здоров’я ДПСУ, щорічна оплачувана відпустка, компенсація піднайму житла тощо. До того ж військовослужбовці мають усі можливості для кар’єрного зростання та просування службою».

Про переваги контрактної служби в ДПСУ зі студентами УжНУ спілкувалися прикордонники Чопського загонуВідповідаючи на численні питання зацікавленої аудиторії, офіцер роз’яснив молоді порядок проходження служби у підрозділах охорони кордону Чопського загону, можливість її поєднання з навчанням у виші, назвав перелік вакантних посад.

Олександр Пигіна
Олександр Пигіна

Зацікавлено студенти слухали й випускника спеціальності «Правоохоронна діяльність» юридичного факультету УжНУ Олександра Пигіну, який з власного досвіду знає, як поєднувати службу з навчанням. Прикордонник розповів, що навчатися в університеті і служити було абсолютно комфортно, жодних проблем не виникало ні з відвідуванням пар, сесією, ні зі службою. Олександр також зазначив, що, перебуваючи у лавах ДПСУ, можна опанувати військову спеціальність: «У нашому відділі прикордонної служби є багато військово-облікових спеціальностей: це й інспектори прикордонної служби, які виконують безпосередньо охорону державних меж на зеленому кордоні; інспектори прикордонного контролю, які оформляють громадян на державних пунктах пропуску; оператори безпілотних авіаційних комплексів; кінологи; техніки та фахівці зв’язку. Тому є можливість обрати ту військову спеціальність, яка вам найбільше до душі».

Прикордонник каже, що ніколи не жалкував про свій вибір, навпаки, відчуває престиж своєї професії, повагу до неї. «Я зустрів на службі багато прекрасних людей, які завжди допоможуть, якщо є потреба. Взагалі ДПСУ піклується про кожного свого військовослужбовця. Кажу це з власного досвіду. Тому приходьте до нас, часу вам буде вистачати на все. А основне – ви будете виконувати найголовніше на теперішній час завдання – охоронятимете й захищатимете державний кордон України», – резюмував Олександр.

Після спілкування з військовослужбовцями студенти переглянули мотиваційний ролик і отримали інформацію, куди звертатися з питань прийому, а також – для з’ясування додаткової інформації щодо порядку проходження військової служби в лавах Чопського прикордонного загону.

Про переваги контрактної служби в ДПСУ зі студентами УжНУ спілкувалися прикордонники Чопського загонуГолова студради УжНУ Марк Ердевдій відзначає важливість таких заходів, тому радо підтримав ініціативу. «Олександр Пигіна звернувся до мене з ідеєю провести таку зустріч. Обговорили деталі і вирішили, що захід може зацікавити студентів юридичного факультету, зокрема спеціальності «Правоохоронна діяльність» та «Міжнародне право», а також здобувачів спеціальності «Митна справа» економічного факультету, адже тема зустрічі тісно пов’язана з цими сферами. Через голів студрад Марію Пилипенко та Софію Бабич запропонували ідею студентам, і вони справді зацікавилися». Марк каже, що зустрічі з рекрутерами плануються й надалі для інших факультетів, адже майже щодня надходять пропозиції від роботодавців.

Медіацентр УжНУ – за матеріалами пресслужби Чопського прикордонного загону
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.