Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про російсько-українську війну очима американця слухали на факультеті МЕВ

Спілкувався зі студентами і викладачами підрозділу давній друг УжНУ Пітер Бобер

0 148
Пітер Бобер та Микола Палінчак
Пітер Бобер та Микола Палінчак
20 квітня на факультет міжнародних економічних відносин УжНУ завітав Пітер Бобер, громадський діяч, заступник голови Ради Асоціації міст-побратимів Корвалліса, щоб обговорити російсько-українську війну з присутніми, поділитися думками про неї з погляду американця.

Пітер Бобер – почесний громадянин Ужгорода, давній друг і honoris causa нашого вишу. Перш ніж надати слово пану Боберу, декан факультету Микола Палінчак представив почесного гостя, висловив подяку за сприяння науковій співпраці УжНУ з американськими вишами, допомогу в організації програм обміну «Open World», яка має на меті обмін досвідом викладачів.

Поважний лектор розмовляв під час лекції англійською, тому студенти мали змогу як поліпшити своє сприйняття інформації на слух, так і вдосконалити розмовні навички.

Спікер порушив питання підтримки України в американському суспільстві. Цікавилися майбутні міжнародники і прикладні лінгвісти й імовірністю перемоги Дональда Трампа на виборах у США в 2024 р., і тим, як його можливий виграш може вплинути на американсько-українські відносини.

Жваве обговорення серед студентів викликав і вплив російської пропаганди на свідомість американського народу. Виник інтерес у авдиторії і до питання можливого скорочення підтримки України на тлі розгортання війни між Тайванем і Китаєм.

Подібні зустрічі сприяють не лише налагодженню міжнародних зв’язків міста над Ужем, а й поліпшенню компетенції студентів.

Сергій Чернишов, студент І курсу відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.