Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Професор Федір Шандор – з відзнакою Валерія Залужного

«Золотим хрестом» ужгородського науковця й військового вдостоєно за те, що в складній бойовій ситуації взяв на себе командування ротою

0 3 484
Нагороду за підписом генерала Валерія Залужного привіз й особисто вручив Федору Шандору майор Петро Веселий
Нагороду за підписом генерала Валерія Залужного привіз й особисто вручив Федору Шандору майор Петро Веселий
Почесний нагрудний знак «Золотий хрест», що входить до нагородної системи Головнокомандувача Збройних сил України, днями отримав завідувач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ й молодший сержант ЗСУ Федір Шандор.

Як зауважує професор у коментарі Медіацентру, нагородою головнокомандувача його вдостоїли за те, що в жовтні – грудні минулого року на території Харківщини в складній бойовій ситуації, не будучи офіцером, узяв на себе керівництво значним військовим підрозділом. Федір Федорович тоді став виконувати обов’язки командира першої роти 68-го окремого батальйону 101-ї бригади територіальної оборони Закарпаття.

Нагадаємо, з перших днів повномасштабного вторгнення Федір Шандор став на захист Української держави, вступивши добровольцем до лав ТрО.

За те, що непрості воєнні будні зумів поєднувати з дистанційним викладанням своїм студентам в Ужгородському університеті, зажив всесвітньої відомості як професор з окопу.

Днями медіа повідомили, що з зовсім скоро Федір Федорович стане на дипломатичну службу, виконуючи обов’язки посла України в Угорщині. Чи вдасться йому поєднувати науково-педагогічну діяльність в УжНУ з дипломатичною – читайте незабаром на нашому сайті.

 

Довідка. Нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних сил України за успішне виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.
Нагрудним знаком можуть нагороджувати повторно, проте загальна кількість нагороджень не має перевищувати трьох разів. У разі повторного нагородження особі вручається металеве зображення золотого кольору «Гілка дубового листя», яке розміщується на стрічці нагрудного знака.
Медіацентр УжНУ, фото Віталія Завадяка та з ФБ-сторінки Федора Шандора
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.