Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юрфак УжНУ використовує для профорієнтації кожну нагоду

Під час олімпіад з правознавства інформували школярську юнь області про умови навчання на юрфаку та новації у правилах прийому до Ужгородського університету в 2019 році

0 429
Днями у всій області відбувався другий етап учнівських олімпіад з правознавства серед учнів 9–10 класів. На юридичному факультеті УжНУ з ініціативи декана Ярослава Лазура вирішили скористатися нагодою, щоб поїхати поспілкуватися з потенційними вступниками. Основна мета – інформування про умови навчання на юрфаку та новації у правилах прийому до Ужгородського університету в 2019 році.

Юрфак УжНУ використовує для профорієнтації кожну нагодуПредставники правничого підрозділу, серед яких і викладачі, й асистенти/лаборанти, побували в школах Мукачева, Ужгородського, Тячівського, Свалявського, Рахівського, Хустського, Великоберезнянського районів.

Спілкувалися з учнями перед олімпіадою, щоб не заважати процесу. Школярі активно цікавилися, хто викладає на факультеті, які перспективи працевлаштування, ким можуть бути після закінчення, чим живе підрозділ поза навчанням, наявність гуртожитку тощо. Крім відповідей на запитання, ужнівці також проінформували юнь щодо вступу до Природничо-гуманітарного коледжу на спеціальність «Право».

Як зауважує секретар відбіркової комісії юридичного факультету, старший викладач кафедри конституційного права та порівняльного правознавства Володимир Джуган, такі заходи підрозділ організовує часто. «Це винятково роз’яснювальна робота, але вона вкрай потрібна. Адже не всі мають можливість приїхати в Ужгород, подивитися, де і як проходить навчання, не всі заходять на сайт і не кожен може знайти всю потрібну інформацію. Під час вступної кампанії є абітурієнти, що хотіли би бути нашими студентами, але їх сертифікати не підходять. До прикладу, часто виникають питання щодо потрібних сертифікатів ЗНО на спеціальності «Право» і «Міжнародне право». Тому важливо тримати контакт із дітьми, розповідати про всі новини, залишати роздатковий матеріал, де є вся потрібна інформація.

Наш факультет дає можливість оволодіти знаннями, що стануть у пригоді для реалізації здібностей на практиці і успішної роботи. Ми створили всі умови, щоб надавати якісні освітні послуги, аби випускники мали не просто документ про освіту, а були готові до конкретної професійної діяльності. Тому будемо раді побачити нинішніх старшокласників серед наших студентів. До речі, під час цих зустрічей ми познайомилися з учнями, що точно хочуть пробувати вступати до нас. Тож ця робота не марна», – розповів Володимир Васильович.

Юрфак УжНУ використовує для профорієнтації кожну нагодуТакож юрфаківці принагідно поспілкувалися з учнями 11-х класів та дізналися про основні проблеми, що виникають у старшокласників в процесі викладання права.

До слова, подібні профорієнтаційні зустрічі правники УжНУ часто проводять в школах Ужгорода.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.