Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

При університеті запрацював гурток із математики для олімпіадників

Під керівництвом доцента кафедри алгебри Олександра Тилищака обдаровані школярі і студенти розглядають олімпіадні задачі, яких не вивчають у школі, використовуючи як стандартні, так і штучні методи розв’язання

1 839
Школярі й студенти, що найкраще знаються на математиці, мають можливість підживлювати мозок цікавими задачами та оригінальними розв’язаннями. В УжНУ у співпраці із Закарпатським інститутом післядипломної педагогічної освіти запрацював гурток із математики. Що саме вивчають і як відбуваються заняття в карантин, з’ясовував Медіацентр.

При університеті запрацював гурток із математики для олімпіадників «Математика – це красиво», – переконує керівник гуртка, доцент кафедри алгебри факультету математики та цифрових технологій Олександр Тилищак. І твердить: «Наш гурток із математики якраз допомагає розвивати нестандартне мислення у підлітків, яке нині таке запитане в суспільстві. Ми розглядаємо олімпіадні задачі, яких не вивчають у школі. Використовуємо як стандартні, так і штучні методи розв’язання задач, на яких концентруємо увагу обдарованих дітей. У школах зазвичай вивчають стандартні методи. Ми ж розбираємо різнопланові задачі, кожна з яких потребує своєрідного підходу до розв’язання. Для вирішення однієї нерідко буває декілька підходів. Якщо хочемо розвивати талановитих дітей, маємо їх стимулювати і допомагати їм самим продукувати ідеї».

При університеті запрацював гурток із математики для олімпіадників

Учасники гуртка – понад 20 кращих учнів 7–10 класів закарпатських шкіл, а також студенти-математики, які раніше брали участь в олімпіадах. Займаються у старшій і молодшій лігах і завдання мають відповідної складності.

Заняття відбуваються щосуботи й тривають близько півтори години. За цей час гуртківці зідзвонюються в Google Meet, вивчають тему, дивляться варіанти розв’язку олімпіадних задач, ставлять запитання. Відтак дістають завдання у Viber і пропонують різні варіанти розв’язку, конкурують. «Часом учні знаходять дуже цікаві варіанти розв’язку задач! На Закарпатті  багато талановитої молоді», – стверджує Олександр Тилищак.

Триватимуть заняття до травня.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.