Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Психологам УжНУ прочитав лекцію науковець з Університету Палацького в Оломоуці

Онлайн-заняття доцента, кандидата медичних наук Сергія Цяпця стосувалося гострої реакції на стрес та основ першої допомоги

0 4 864

Психологам УжНУ прочитав лекцію науковець з Університету Палацького в Оломоуці

Гостьові лекції для студентів і викладачів спеціальності «Психологія» на факультеті суспільних наук Ужгородського університету стали вже доброю традицією кафедри психології.

Цього разу онлайн-заняття влаштував доцент, кандидат медичних наук, що нині працює в Університеті Палацького в чеському Оломоуці, Сергій Цяпець.

Приємно відзначити, що Сергій Васильович – наш колега, який у минулому викладав в УжНУ,  зокрема й студентам-психологам. Нині він є волонтером у допомозі українським біженцям і громадським активістом української спільноти в Оломоуці.

До зустрічі доєдналися студенти всіх курсів спеціальності «Психологія», адже тема лекції особливо актуальна в нинішніх реаліях. Ішлося про гостру реакцію на стрес та основи першої допомоги. До розгляду було запропоновано питання, що стосувалися психофізіологічних основ реакції на гострий стрес; основних принципів першої психологічної допомоги; нормативних документів, які регламентують першу психологічну допомогу; рекомендацій з першої психологічної допомоги для різних ситуацій з власної практики.

Особливу зацікавленість молоді викликали методичні рекомендації та практичні техніки щодо надання першої допомоги. Позитивним моментом було саме дискусійне обговорення проблематики.

Студенти й викладачі кафедри психології вдячні Сергію Цяпцю за актуальну, змістовну й пізнавальну лекцію та сподіваються на дальшу плідну співпрацю.

Чекаємо нових зустрічей!

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.