Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Психологи УжНУ проходять завершальний етап професійної підготовки

0 67
Підготовка фахівців-психологів УжНУ провадиться в активному дослідницькому середовищі і спрямована на здобуття не лише теоретичних знань, а й на оволодіння практичними навичками, що реалізуються під час переддипломної практики, котра є важливим освітнім компонентом у становленні майбутнього фахівця.

Психологи УжНУ проходять завершальний етап професійної підготовкиКафедра психології УжНУ скеровує зусилля на те, щоб почути думку кожного студента та створити необхідні умови для успішного проходження практики. Використовується індивідуальний підхід до визначення баз практик – кожен здобувач вищої освіти має можливість самостійно вибрати місце практики з урахуванням інтересу до вибору майбутньої сфери зайнятості.

Базами для переддипломної практики, крім освітніх установ, є психореабілітаційні центри, правоохоронні органи тощо. Серед таких – філія державної установи «Центр пробації» у Закарпатській області, КНП «Закарпатський обласний медичний центр психічного здоров’я та медицини залежностей», Головне Управління національної поліції у Закарпатській області, комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Ужгородської міської ради та інші.

Під час практики студенти мають можливість індивідуальної дослідницької роботи, добирають фактичний матеріал для кваліфікаційної роботи магістра, укладають картотеки з питань обраної теми, оформлюють бібліографію, аналізують наукову літературу з обраної проблеми, проводять відповідне емпіричне дослідження, що передбачено планом кваліфікаційної роботи.

Зміст програми переддипломної практики передбачає також складання корекційно-розвивальної програми відповідно до мети емпіричного дослідження, вікової норми і вибірки досліджуваних та написання наукової статті, у якій представлені теоретичні результати кваліфікаційного дослідження. Матеріали статей подаються у редакцію студентського наукового вісника «Соціально-політичні студії» факультету суспільних наук Ужгородського університету.

Керівники практики контролюють, як студенти відвідують бази практики, як дотримуються режиму роботи відповідно до встановленого графіку, а також оцінюють ставлення практикантів до своїх обов’язків.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.