Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ректор УжНУ Володимир Смоланка прозвітував про діяльність університету за 2020 рік

Торішня вступна кампанія дала небувалий досі контингент студентів – 14946 осіб, а капітальні видатки вишу сягнули майже 40 мільйонів гривень

0 160
Високі позиції у міжнародних рейтингах, капітальні ремонти, рекордна кількість студентів, матеріальне заохочення працівників – про це й не тільки розповів під час щорічного звітування ректор УжНУ Володимир Смоланка. Відбувся звіт у рамках засідання Конференції трудового колективу Ужгородського університету.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка прозвітував про діяльність університету за 2020 рік«Цей рік звичайним не назве жодна людина на планеті. Пандемія коронавірусу змінила життя кожного і людства загалом. Ми дістали низку нових викликів у навчанні, роботі та спілкуванні між викладачами й студентами. Але наш університет впевнено впорався з тими завданнями, перед якими постав», – розпочав Володимир Смоланка.

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

За оновленою системою фінансування закладів освіти «ми змогли отримати 21 мільйон гривень, – повідомив ректор. – Це дозволило спрямувати кошти для низки проєктів – у тому числі оновлення матеріально-технічної бази та стимулювання наших викладачів на освітню та наукову діяльність».

Навіть попри карантинні обмеження, університет провадив активну профорієнтаційну роботу. Як результат – успішна вступна кампанія.

«Цього року маємо менше іноземних студентів – це пов’язано з пандемією. Менше й магістрів – це є загальною тенденцією в Україні», – констатує Володимир Смоланка. – Однак у цілому виш має чудові результати вступної кампанії: вдалі заходи дали небувалий досі контингент студентів – 14946 осіб. Це найбільша кількість за всю історію університету.

У 2020-му присвятили чималу увагу капітальним ремонтам. «Капітальні видатки УжНУ становлять майже 40 мільйонів гривень. Думаю, не тільки наші студенти, а й жителі міста бачать, як покращується юридичний, медичний факультети, змінюється стоматологічний й кафедра сімейної медицини», – каже очільник вишу.

Після звіту свої зауваження й пропозиції щодо діяльності вишу могли внести й учасники конференції.

Галина Шумицька
Галина Шумицька

Так, зокрема, деканеса філологічного факультету Галина Шумицька звернула увагу на суттєву підтримку керівництвом вишу довіреного їй підрозділу. Йдеться про сприяння в успішній реалізації ґрантів, підтримку видання наукового вісника серії «Філологія», капітальні ремонти, якісний Wi-Fi, оновлене комп’ютерне обладнання й створення першого на факультеті комп’ютерного класу, що слугує й лінгафонною авдиторією. «Нині мені пригадується меседж, з яким до нас звернувся Володимир Іванович у дуже непрості для однієї з кафедр часи: «Ми зробимо все можливе зі свого боку, але й ви не чекайте, що все станеться само собою. Ми на ринку праці, і тут діють конкурентні умови». Ці слова стали керівництвом до дій для працівників усього факультету».

Ігор Барчій
Ігор Барчій

Ігор Барчій, завідувач кафедри неорганічної хімії, говорив про навчальний процес в умовах COVID-19. Із його слів, завдяки добре налагодженій системі дистанційного навчання, «вдалося уникнути неприємних академічних ситуацій, із якими стикалися колеги в інших ЗВО країни. Ми активно наповнювали матеріалами навчальну онлайн-платформу. Про їх високу якість може свідчити те, що на один із курсів лекцій від хімічного факультету було від 2000 до 20 000 покликань як наших, так і студентів інших вишів». Говорив і про підвищення якості наукових досліджень завдяки поліпшенню матеріально-технічної бази. Висловив побажання розширення бази засобів для дистанційного навчання та практики подвійних дипломів.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка прозвітував про діяльність університету за 2020 рікПро студентські будні та свята сказала голова Студентської ради Вікторія Кенідра. Дівчина зауважила, що ужнівці зуміли адаптуватися до дистанційного навчання, ба навіть влаштовували онлайн- та офлайн-події. «Ми перші в Україні провели масштабний студентський фестиваль «Студентська осінь» в онлайн-режимі, а потім чимало університетів наслідували наш приклад».

Ксенія Шокіна,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.