Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В облдержадміністрації презентував свою монографію професор юридичного факультету УжНУ

Михайло Савчин підготував солідне наукове видання про сучасні тенденції конституціоналізму у контексті глобалізації та правового плюралізму

0 250

В облдержадміністрації презентував свою монографію професор юридичного факультету УжНУ

13 травня в облдержадміністрації у рамках планового засідання Закарпатської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення відбулася презентація монографії доктора юридичних наук, професора кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Михайла Савчина «Сучасні тенденції конституціоналізму у контексті глобалізації та правового плюралізму». 
В облдержадміністрації презентував свою монографію професор юридичного факультету УжНУ
Михайло Савчин презентує монографію

Виконувачка обов’язків начальника Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Валентина Хаща окреслила план засідання та представила присутніх.

Розпочали з презентації професором Михайлом Савчиним монографії. Він коротко зупинився на своєму кар’єрному поступі. Виокремив, зокрема, свою діяльність як консультанта Ужгородського міського суду (1996–1998) та радника Голови Конституційного Суду України (2008–2010), викладання у Національній школі суддів. До речі, система навчання в останній серед іншого налаштовує суддів при обґрунтуванні рішень звертатися насамперед до практики Європейського суду з прав людини..

Означивши актуальні питання юридичної сфери, пан Михайло представив широкому загалу монографію, яка орієнтована на науковців, викладачів юридичних факультетів, фахівців у галузі публічного урядування, політологів, соціологів, але передусім – на суддів, адвокатів та правозахисників. Як зауважив сам автор, корисна вона і для студентів юрфаку, які з допомогою книги зможуть докладніше ознайомитися з тенденціями глобалізації конституційного права, використовувати певні фрагменти для виконання практичних завдань.

В облдержадміністрації презентував свою монографію професор юридичного факультету УжНУ

«Україна після 27 років незалежності має ідентифікувати свою правову систему, позбавитися пострадянського впливу, розвиватися в контексті європейської ідентичності, відрив від якої різних регіонів мав колись місце від 300 до 40 років. Відповідно до сучасних тенденцій конституціоналізму, правові системи взаємодіють на всіх рівнях – як на національному, так і європейському. Багато питань в монографії присвячено тому, як імплементувати аргументацію Європейського суду з прав людини у практику судів загальної юрисдикції та Конституційного суду України. Акцентовано увагу також на забезпеченні захисту конституційного порядку в умовах екстраординарних обставин, зокрема збройних конфліктів. Окремий розділ присвячено питанням інтеграції України в наднаціональні інститути ЄС», – коротко ознайомив присутніх з виданням Михайло Савчин. Наголосив також  на проспективному характері останнього розділу, в якому дає авторську ідентифікацію ЄС як нового типу суверенної державності наднаціонального характеру на противагу конфедерації чи федерації. Така мереживо-центрична державність дає Україні позитивні сигнали як вірогідному члену. Також посприяти євроінтеграційним амбіціям нашої країни може чимала діаспора, через яку вже тепер є нагода відстоювати власні національні інтереси.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.