Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У кращих традиціях матфаку: школярам показали 3D-принтер, доповнену реальність та… Кафедральний собор

Мали на меті продемонструвати, як можна застосовувати математику в реальному житті, акцентуючи не на теоретичних можливостях, а на практиці

0 337
Поганяти на машині завдяки окулярам доповненої реальності, отримати подарунок, виготовлений на 3D-принтері, та ще й посмакувати солодощами в стінах Кафедрального собору – усе це можливо, якщо ти студент математичного факультету. Відчути себе математиком мали нагоду й учасники Літнього університету, які 12 червня провели день у компанії викладачів та студентів цього підрозділу УжНУ.

У кращих традиціях матфаку: школярам показали 3D-принтер, доповнену реальність та… Кафедральний соборМайбутніх абітурієнтів привітав керівник факультету – Михайло Повідайчик. Відтак про цікаві й корисні аспекти навчання на матфаку розповідали саме студенти – ті, хто вже застосовує здобуті знання на практиці в ІТ-сфері.

У кращих традиціях матфаку: школярам показали 3D-принтер, доповнену реальність та… Кафедральний соборМатематичний факультет – це не тільки реалізація у освітній сфері, а й можливість знайти себе в сучасних, нерідко високооплачуваних професіях. Зокрема, студенти розповідали про те, де працюють і чим займаються, а ще демонстрували школярам результати роботи гуртків, що діють на факультеті. Учні мали можливість зануритися у світ доповненої реальності завдяки 3D-окулярам (до слова, у грі навіть встановили новий рекорд), побачити, як відбувається комп’ютерне моделювання – й об’єкт з’являється з-під 3D-принтера. На додачу ще й отримали подарунок на згадку – брелок, надрукований на такому принтері.

На матфаку зізнаються: на меті мали показати, як можна застосовувати математику в реальному житті. Зумисно акцентували увагу не на теоретичних можливостях, а на практиці, щоб кожен міг торкнутися, спробувати все це на собі.

У другій половині дня школярі разом із представниками підрозділу вирушили на екскурсію до Кафедрального хрестовоздвиженського собору, куди полюбляють навідуватися й самі математики.

Екскурсія резиденцією єпископа у супроводі отця Ярослава Данка, унікальні старовинні розписи на стінах і стелі будівлі та ще й солодкий гостинець на десерт стали гарним завершенням математичного дня.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.