Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Саморозвиток, розваги, робота, волонтерство: Чим займаються студенти й викладачі УжНУ на канікулах?

1 209
Вже два місяці в УжНУ зимові канікули. Звісно, не у всіх. Проте пар принаймні нема. Медіацентр цікавився, чим займаються студенти та викладачі впродовж такого тривалого інтермецо.
Поліна Проценко
Поліна Проценко

Першокурсниця спеціальності «Лікувальна справа» Поліна Проценко розповідає: «На канікулах я активно вивчаю англійську мову, дивлюся фільми. Проводжу час зі своєю сім’єю. Ми ходимо в кафе й кінотеатр. Мій день починається з того, що я прокидаюся, роблю зарядку, вмиваюся, потім снідаю і йду займатися англійською. А ввечері з батьками гуляю містом, бо нам цікаво відкривати для себе Ужгород, куди ми навесні переїхали з Сєвєродонецька, та насолоджуюся часом, який  проводимо разом».

Юрій Славік
Юрій Славік

Доцент кафедри археології, етнології та культурології Юрій Славік присвячує час переважно науці: «Крім педагогічного навантаження, у викладачів є наукова складова роботи. Тож тепер  використовую час для підготовки до міжнародної конференції щодо ідентичностей в умовах пограниччя, яку організовує наша кафедра. Моя доповідь стосуватиметься євреїв Закарпаття обабіч кордону у 1938–39 роках. За місяці канікул працював над науковими статтями та проводив екскурсії вихідного дня для внутрішньо переміщених українців, які хочуть пізнати Закарпаття».

Софія Коваль
Софія Коваль

Софія Коваль, першокурсниця спеціальності «Системний аналіз» намагається присвячувати час подорожам і суспільно корисним справам: «Безумовно, найбільше досягнення за час канікул — участь у програмі міжнародного студентського обміну «Erasmus+» «Youth Exchange». Щойно повернулася з міста Жешув у Польщі. Метою поїздки був обмін міжкультурним досвідом — це вдалося на всі 100. Також відвідала з екскурсіями Краків і Будапешт. Крім цього, вивчаю іноземні мови та волонтерю в організації «Teachers For Peace», яка пропонує навчальні заняття для українців у такі нелегкі часи».

Василь Рубіш
Василь Рубіш

Доцент кафедри теоретичної фізики Василь Рубіш: «Після завершення семестру з’явилося більше часу на наукові дослідження. Крім того, готував звіт фізичного факультету про наукову роботу у 2022 році на науково-технічній раді УжНУ. Тепер займаюся підготовкою до проведення у в кінці лютого 77-ї підсумкової наукової конференції професорсько-викладацького складу фізичного факультету. За час канікул вдалося взяти участь в декількох вебінарах, що їх проводив ЦІТ УжНУ»

Олексій Ленченко
Олексій Ленченко

Магістрант першого року навчання спеціальності «Прикладна математика» Олексій Ленченко ділиться: «Майже весь свій час провожу на роботі, працюю бекенд-розробником, пишу на Node.js, трошки «граюся» з Elixir. У вільний від роботи час спілкуюся з друзями, граю в комп’ютерні ігри, ну і читаю книги — здебільшого професійну літературу: от щойно почав читати «Grokking Algorithms» від Aditya Y. Bhargava».

Дар’я Калашник
Дар’я Калашник

Дар’я Калашник, що навчається на першому курсі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», на канікулах займається саморозвитком і відпочиває: «Я постаралася вибудувати собі розпорядок дня й не піддаватися спокусі щоденного сну до обіду. Прокидаюся о 9-й, після сніданку читаю, намагаюся щодня гуляти, щоб збагачувати мозок не лише новою інформацією, а й киснем. За канікули прочитала понад десяток книг. Переважно це сучасна художня література і твори про війну. Серед авторів – Андрій Любка, Ігор Михайлишин, Андрій Кокотюха, ще була Агата Крісті. Також допомагаю мамі з роботою і дивлюся відео для саморозвитку».

Людмила Коваль з сином
Людмила Коваль з сином

Старша викладачка кафедри міжнародних комунікацій Людмила Коваль:

«На довгих зимових канікулах з’явилося більше часу для відвідування професійних онлайн-тренінгів. Тож активно підвищую свої знання з англійської та іспанської, які викладаю. Перед канікулами долучилися з чоловіком до фотопроєкту Михайла Дороговича, позували у традиційному закарпатському одязі. За зиму кілька разів сходили на ковзанку й побували на різдвяному концерті у філармонії. Також приділяю час читанню професійної літератури. А коли бачу цікаві активності для відновлення психологічного стану, то й студентів запрошую, тому залишаємося з ними на зв’язку».

Саморозвиток, розваги, робота, волонтерство: Чим займаються студенти й викладачі УжНУ на канікулах?
Ірина Пасєвич

Ірина Пасєвич навчається на 4 курсі спеціальності «Соціальна робота», про свої канікули дівчина розповідає таке: «Відпочиваю і приділяю багато часу волонтерству в Червоному Хресті та своїм хобі. Я надаю психосоціальну підтримку дітям і дорослим. Люблю працювати з людьми старшого за себе віку, бо діляться життєвою мудрістю. А з дітьми працювати круто, бо їхні емоції і те, коли повертаєшся до них, а вони тобі безмежно радіють, – додає мені ще більше сил й бажання допомагати і бути з ними разом. Після волонтерства іду на ковзанку й навчаюся робити якісь елементи, які мені до снаги самостійно опанувати. Читаю книги, дивлюся фільми, серіали, відео в ютубі. А коли маю натхнення, то вишиваю. А ще разом із дівчатами з УжНУ їздила в Польщу за програмою «Erasmus+». Та коли їдеш за кордон, то розумієш, що їдеш не відпочивати, а нагадувати оточенню про війну в Україні».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.