Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівки «безкордонно» обмінювалися досвідом із європейською молоддю в польському Жешуві

Представниці філфаку теж долучилися до проєкту «Beyond Borders» програми «Erasmus+» «Youth Exchange», у якому взяли участь близько 60 учасників з України, Польщі, Словаччини та Угорщини

0 245
16–28 січня в польському Жешуві в рамках програми «Erasmus+» «Youth Exchange» відбувся інтерактивний, неймовірно емоційний і пізнавальний молодіжний обмін під назвою «Beyond Borders». У проєкті взяли участь близько 60 учасників з України, Польщі, Словаччини та Угорщини. Захід зорієнтований на міжкультурний обмін, на поліпшення вмінь і навичок комунікації, зокрема вдосконалення володіння англійською мовою. Серед студенток Ужгородського університету учасницями стали й представниці філологічного факультету  – Христина Ігнат, Мирослава Гарайдич, Лілія Кохан та Світлана Частухіна.

Важливим аспектом цього обміну є командна робота, адже вона дійсно об’єднує та стирає будь-які межі мовного чи культурного бар’єру. Саме це стало чудовим засобом знайомства з яскравими особистостями – представниками різних культурних осередків.
Ужнівки «безкордонно» обмінювалися досвідом із європейською молоддю в польському Жешуві
Головні теми «Youth Exchange» – обговорення та розуміння культурних відмінностей, а також пошуки спільної спадщини, яка нас об’єднує, а не диференціює. Обмінюючись думками, учасники з’ясовували основні проблеми, з якими нині стикається молодь у Європі та світі загалом.

Аби розвіяти вже застарілі твердження про культурні традиції, нам запропонували знайти й обговорити стереотипи, нав’язані упередження, що стосуються країн-учасниць проєкту. Можемо впевнено сказати, що ця активна дискусія у формі дебатів зламала всі наявні шаблони й дозволила краще пізнати культуру, історію та колорит іншої країни. Аби підсумувати та узагальнити думки, ми створювали креативні воркшопи про спільні цінності, вподобання та бажання. Це зблизило нас: ми усвідомили, що кожен учасник – неймовірна й самобутня частина цього світу, яка не існує ізольовано, а лише в тісній комунікації з іншими людьми, яка готова навчатися, розвиватися та розвіювати міфи. Ці дні – приклад найкращої практики та джерело натхнення для майбутнього.

Саме завдяки програмі обміну «Erasmus+» ми змогли змінитися, перейняти досвід, знайти однодумців, друзів, щирих приятелів і головне – гідно представити нашу державу на міжнародному рівні. Україна незламна, сильна й незалежна держава – саме це зрозуміли учасники зібрання й побачили наш край неочікувано по-новому. Висловлюємо вдячність Відділу міжнародних зв’язків університету, філологічному факультету за чудову можливість пізнавати світ, навчатися, розвиватися, вдосконалюватися, знаходити друзів та однодумців, адже це так важливо для молоді.

Партнерами та лідерами, які співпрацювали й підтримували програму «Erasmus+» протягом усього обміну, є Uzhhorod National University, I Liceum Ogólnokształcące im. Henryka Sienkiewicza w Łańcucie, Mustárház IITI.

Христина Ігнат,
студентка філологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.