Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти й викладачі кафедри психології поспілкувалися з випускником підрозділу – нині військовослужбовцем ЗСУ

0 1 564
Нещодавно на кафедрі психології факультету суспільних наук УжНУ відбулася зустріч студентів із випускником цього підрозділу, офіцером групи цивільно-військового співробітництва старшим лейтенантом Тарасом Шмідзеном. Гість поділився досвідом виконання бойових завдань у гарячих точках (будучи командиром взводу) та особливостями роботи на теперішній своїй посаді.

Студенти й викладачі кафедри психології поспілкувалися з випускником підрозділу – нині військовослужбовцем ЗСУ Пройшовши шлях від військових навчань, перебування на нулі до нинішньої посади, Тарас Шмідзен розповів про психологічні труднощі, які можуть виникнути у бойових умовах, їх наслідки й важливість професії психолога, зокрема в сучасних реаліях.

Також випускник кафедри наголосив на великій ролі здобутих знань за спеціальністю «Психологія». Як зауважує Тарас: «На теперішній посаді щодня спілкуюся з багатьма людьми різноманітних професій. У цьому допомагають знання психології спілкування, соціальної психології, навички, які сформовані на соціально-психологічному тренінгу. Завдяки вивченню психології здоров’я я вже знаю основні методи, засоби збереження та зміцнення свого ментального стану. Знання диференціальної психології допомагають помічати індивідуальні відмінності між людьми та враховувати їхні особливості у взаємодії з іншими. У пригоді також став досвід вивчення психології управління й менеджменту, а саме психології ділового спілкування і ділових переговорів, особливостей подолання конфліктів тощо. І цей список не є вичерпним».

Зустріч викликала чималий інтерес у студентів. Індивідуальний досвід офіцера ЗСУ може дати глибше розуміння психологічних проблем, з якими щодня мають справу військові.

На завершальному етапі зустрічі Тарас Шмідзен відповів на запитання студентів і висловив подяку викладачам кафедри психології за якісні знання, які дають йому можливість розвиватися далі у різних напрямках психології.

Студенти й викладачі кафедри психології від щирого серця висловили вдячність військовому за його самовіддану службу, побажали міцного здоров’я, невичерпної енергії й надії на мирне майбутнє.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.