Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентам УжНУ – новий спортивний комплекс просто неба

Біля гуртожитку № 4 відкрили сучасну спортивну споруду з майданчиками для футболу, волейболу, баскетболу, тенісу

0 1 542
Студентам УжНУ – новий спортивний комплекс просто неба
Студентам УжНУ – новий спортивний комплекс просто неба
12 серпня біля гуртожитку № 4 відкрили сучасний спортивний майданчик. Проект спільно профінансували Ужгородський університет та уряд Угорщини. Урочисто відкрили об’єкт ректор УжНУ Володимир Смоланка, уповноважений Кабінету міністрів Угорщини Іштван Ґрежа, генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик з участю представників місцевої влади та університетської громади.

За словами модератора урочистості, декана гуманітарно-природничого факультету УжНУ Олександра Шпеника, це вже другий спільний проект університету та уряду Угорщини після відремонтованого поверху гуртожитку № 4. На створення комплексу просто неба з майданчиками для футболу, волейболу, баскетболу, тенісу витрачено рівно 33 дні.

Студентам УжНУ – новий спортивний комплекс просто неба

Ректор Володимир Смоланка

Ректор Володимир Смоланка подякував партнерам за підтримку, будівельникам – за оперативність і якісну роботу та вручив подяку Іштвану Ґрежі за розвиток двосторонньої дружби та співпраці. «Ми безмежно вдячні нашим угорським друзям, з якими реалізуємо вже не перший проект. Працюємо в атмосфері повної довіри та взаєморозуміння. Сьогодні тут багато людей, впевнений, що буде так людно завжди. Сподіваюся, що й турнір, який сьогодні відбудеться, стане традиційним, адже він проводиться перед Днем святого Іштвана в Угорщині та Днем Незалежності України, – зауважив ректор і додав: –  Спортивний майданчик створений завдяки співфінансуванню у співвідношенні третина до двох третин. Тобто 20 мільйонів форинтів надала угорська сторона, з нашого боку було залучено 940 тисяч гривень. Доступ до майданчиків буде безкоштовний і вільний, докладатимемо зусиль, щоб тримати об’єкт у порядку», – прокоментував Володимир Смоланка.

За словами ректора, це не останній спільний проект: вже 19 серпня будуть урочисто відкривати відремонтований 5-й поверх та оновлене фойє гуртожитку № 4.

Студентам УжНУ – новий спортивний комплекс просто неба

А вболівальники й геть юні ☺

Студентам УжНУ – новий спортивний комплекс просто неба

Іштван Ґрежа

Уповноважений уряду Угорщини Іштван Ґрежа каже, що пригадує зі студентських років не іспити, а саме футбол, дозвілля загалом. За словами гостя, у дорозі він читав переклад віршів Тараса Шевченка й поезію Шандора Петефі і був подивований, як однаково думають генії двох націй. Може, тому Угорщина й допомагає закарпатцям. «Ми маємо турбуватися одне про одного. І в майбутньому можете розраховувати на нашу підтримку», – запевнив доктор Іштван Ґрежа і побажав спортсменам, що влаштовуватимуть баталії на щойно відкритому майданчику, якнайменше травм і якнайбільше вражень, а вболівальникам – третій тост підняти за дружбу між націями.

Студентам УжНУ – новий спортивний комплекс просто неба

Команди-учасниці першого турніру на щойно відкритому майданчику

Після перерізання стрічки розпочався турнір з міні-футболу «Кубок дружби» між командами Генконсульства Угорщини, викладачів УжНУ, а також колективами Закарпатської ОДА та банку ОТП.

Іванка Когутич,
фото, відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.