Місце зустрічі справжніх гурманів – Свято сиру і вина у Львові, переконалися студенти факультету туризму та МК
Поїздка стала доброю нагодою для нашої молоді більше довідатися про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові
Приємною новиною для студентів факультету туризму та міжкультурних комунікацій разом із доцентом кафедри туризму Василем Кочаном стало запрошення вперше взяти участь у Львівському гастрономічному фестивалі. До слова, його мета – окрім поширення та розвитку культури споживання сиру та вина, впровадити традицію організованого ярмарку двох взаємодоповнювальних продуктів, котрий збирав би широку публіку різних вікових категорій, що під стилізовану розважальну програму могла б ознайомитися і придбати продукцію різних виробників.
Ще на Святі сиру і вина є хороша традиція – чавити виноград, як це робили колись. З видавленого соку потім виготовляють фестивальне вино.
Тож поїздка стала доброю нагодою для нашої молоді більше довідатися про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові, скуштувати найрізноманітніші види сиру і насолодитися вином від кращих виробників.
Незабутні враження справила програма фестивалю, яка була насичена найрізноманітнішими заходами – від ярмарку фермерських продуктів і дегустації вин до виставки українського дизайнера Сергія Ткачука, котрий представив новий напрямок Winecorkart дизайну: авторські мозаїки з корків ручної роботи, нову колекцію сумок, презентація якої відбулася на тижні дизайну в Болоньї у вересні цього року. Традиційно були виставлені на манекенах унікальні сукні, повністю виконані з винних корків які можна було вдягнути й сфотографуватися. Захопливі враження подарували й художники, які доводили відвідувачам, що вино можна не тільки пити, а й ним малювати чудові картини, багаті відтінками червоного і багряного, надихаючи на втілення найсміливіших задумів.
Місце зустрічі справжніх гурманів – це Свято сиру і вина у Львові! Наші студенти в цьому переконалися.