Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-міжнародники зможуть проходити оплачувану практику

Декан факультету міжнародних відносин Микола Палінчак підписав угоду про співпрацю з виконавчим директором ТОВ «Ядзакі Україна» Мілошем Босаком

0 1 106
Студенти-міжнародники зможуть проходити оплачувану практику
Студенти-міжнародники зможуть проходити оплачувану практику
Нещодавно декан факультету міжнародних відносин Микола Палінчак підписав угоду з виконавчим директором ТОВ «Ядзакі Україна» Мілошем Босаком, який упродовж багатьох років очолює завод і є його креативним менеджером.

Угода передбачає проходження практики студентів у відділах підприємства, де треба застосовувати економічні знання та іноземну мову. Зокрема, у департаменті логістики, який очолює випускник факультету міжнародних відносин Олександр Меденцій, у відділі планування готової продукції (спеціалістом якого є випускниця факультету Аліна Курич), у відділі закупівлі невиробничого матеріалу (начальник підрозділу – теж випускниця УжНУ Ангеліна Губкович), у відділі планування виробничого матеріалу (спеціалістом якого є Наталія Ціпіньо) тощо. Важливо, що виконана робота під час практики буде оплачена.

Студенти-міжнародники зможуть проходити оплачувану практику

Микола Палінчак та Мілош Босак на заводі

За словами декана факультету міжнародних відносин Миколи Палінчака, досвід таких оплачуваних практик запозичили від колег із Академії Полонія (Польща), де студенти УжНУ проходять навчання за програмою подвійних дипломів.

««Ядзакі Україна» є сучасним європейським заводом, який виробляє якісні джгути для різних моделей іномарок. Ми маємо добрий досвід співпраці із цим підприємством, а цією угодою піднімаємо співробітництво на якісно новий рівень, – коментує Микола Палінчак. – Сьогодні вже більше десяти студентів факультету міжнародних відносин, а також студенти-інженери, студенти-фізики працюють тут, заробляючи від 8 до 12 тисяч грн на місяць». За словами декана, завод планує розширювати виробництво й залучати для цього потенціал університету. До того ж студенти мають змогу працювати на підприємстві впродовж канікул – перші охочі вже сьогодні пішли влаштовуватися на роботу.

До слова, крім ТОВ «Ядзакі Україна», студенти факультету міжнародних відносин мають змогу проходити практику на заводах «Джейбіл», «Флекстронікс», в управлінні зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА, Міністерстві закордонних справ України.

Іванка Когутич,
фото від ТОВ «Ядзакі Україна»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.