Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До святкування Дня українського кіно долучилося студентство факультету туризму та МК

Студенти І–ІІ курсів відвідали відкритий показ стрічки «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова в обласній бібліотеці

0 94
Не лекціями єдиними… На факультеті туризму та МК дбають про духовно-культурне та патріотичне виховання молоді. Так, відповідно до плану виховної роботи структурного підрозділу і в рамках відзначення Дня українського кіно, студенти І-ІІ курсів відвідали відкритий показ стрічки «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова.
Кадр з фільму «Тіні забутих предків»
Кадр з фільму «Тіні забутих предків»

Реставровану екранізацію однойменної повісті Михайла Коцюбинського презентували 13 вересня 2018 року у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка.

Поетична повість на межі реальності й казки, дійсності та уяви, достовірності і фантазії неабияк вразила студентів і викликала чимало дискусій стосовно співвідношення екранізації та друкованого видання.

Параджанов відкриває у фольклорі, звичаях, обрядах самобутній культурний потенціал Гуцульщини, майстерно змальоване справжнє, щире, довічне почуття. Не дарма 2010 року відомий сербський режисер Емір Кустуріца назвав «Тіні забутих предків» найкращою картиною, знятою впродовж історії кіно.

Тішить, що до цього шедевру української кінематографії доклав руку й наш земляк ‒ Іван Чендей, який долучився до написання сценарію фільму.

За інформацією факультету туризму та МК
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.