Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Підпалювання грошей, віртуальна реальність, мехенді – і це не все, чим дивували ужнівці жителів Ужгорода

Крім усього, діяв благодійний ярмарок, де кожен мав нагоду придбати домашні смаколики чи вироби ручної роботи

0 237
Здивувати хімічними експериментами, покатати на віртуальному автомобілі, навчити надавати першу допомогу можуть в УжНУ. 14 вересня з нагоди відзначення Дня Ужгорода на Театральній площі відбулося чимало цікавих заходів. Університет вітав місто власною насиченою програмою.

Підпалювання грошей, віртуальна реальність, мехенді – і це не все, чим дивували ужнівці жителів УжгородаВід полудня й до вечора ужнівці демонстрували на площі фізичні процеси та явища, дивували хімічними реакціями, з біологами розглядали під мікроскопом мікроорганізми, факультет здоров’я і фізвиховання провадив пізнавальну програму, а математики ділилися напрацюваннями в розробці програмного забезпечення для робототехніки й давали можливість спробувати на собі окуляри віртуальної реальності, студенти-медики ж учили містян надавати першу медичну допомогу.

Підпалювання грошей, віртуальна реальність, мехенді – і це не все, чим дивували ужнівці жителів Ужгорода«Гроші не горять, бо мокрі», – підкреслив уважний малюк із натовпу цікавих, що спостерігали за хімічним експериментом, у ході якого підпалювали банкноту, що вимочена у «секретному» розчині (не у воді ☺) й не горить.

Надзвичайно популярним доповненням заходу стало безкоштовне нанесення мехенді – у дівчат із медичного факультету №2 не було відбою від охочих!

Підпалювання грошей, віртуальна реальність, мехенді – і це не все, чим дивували ужнівці жителів УжгородаРазом із тим тривали екскурсії містом.Також передбачили програму для дітей – малеча могла складати пазли й оригамі, малювати. До того ж увесь день діяв благодійний ярмарок, де кожен мав нагоду придбати домашні смаколики чи вироби ручної роботи.

«Ми продаємо тістечка, кекси, пряники, печиво – усе свіже та домашнє. Ось уже майже розпродали. Гроші спрямуємо на допомогу дитячому будинку», – розповіли дівчата-продавчині.

Із Днем народження, Ужгороде!

Ксенія Шокіна,
фото авторки.
Відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.