Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-біологи завершили літню навчально-польову практику з ботаніки та зоології

Минулий тиждень першо- та другокурсники провели на біобазі в Колочаві, відвідали екологічний візит-центр НПП «Синевир» та Вільшанське водосховище

0 757

Студенти-біологи завершили літню навчально-польову практику з ботаніки та зоології

Літня навчально-польова практика з ботаніки та зоології для студентів-біологів І–ІІ курсів навчання – реальна можливість вчитися бути фахівцями у своїй сфері: планувати дослідження, опановувати роботу з визначниками, розбирати зібрані зразки, визначати види рослин і тварин у природі.

Складається ця практика з двох частина, одна з яких відбувається в Ужгороді та околицях, де молодь знайомиться з флорою і фауною низинного Закарпаття та передгір’я, інша – на базі біологічного стаціонару в с. Колочаві на Міжгірщині, де репрезентовано види рослин і тварин гірської частини краю та високогір’я.

Минулий тиждень першо- та другокурсники провели саме на біобазі у  Колочаві. Там уперше побачили ендеміки Карпат та інші види, занесені до Червоної книги України.

Також побували в екологічному візит-центрі НПП «Синевир», дізналися про його територію, корінних жителів, визначні місця, музеї і пам’ятки архітектури, ознайомитися з роботою «Реабілітаційного центру бурого ведмедя».

Відвідали й Вільшанське водосховище – руслове водосховище на річці Теребля.

Окрім пізнавальних екскурсій у природу та самостійного навчання, студенти добре мали чудове дозвілля разом, розбираючи зібраний гербарій, готуючи їжу на вогні, сидячи вечорами при ватрі й ділячись вдалими фотографіями побачених тварин.

Медіацентр УжНУ – за інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.