Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти географічного факультету ознайомилися з роботою головного управління статистики в Закарпатській області

0 141

Студенти географічного факультету ознайомилися з роботою головного управління статистики в Закарпатській області

Студенти спеціалізацій «Середня освіта. Географія», «Науки про Землю. Природнича географія» та «Географія» у межах вивчення навчальних дисциплін «Соціальна і природнича статистика» та «Соціально-економічна статистика» завітали на навчальну екскурсію до головного управління статистики в Закарпатській області.

Захід, покликаний продемонструвати практичне застосування здобутих знань з вищенаведених дисциплін, відбувся з ініціативи доцента кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Романа Славіка та старшого викладача цього ж підрозділу Бориса Жулканича.

Географічний факультет УжНУ має тісні контакти з управлінням статистики вСтуденти географічного факультету ознайомилися з роботою головного управління статистики в Закарпатській області Закарпатській області близько десяти років. Співпраця зорієнтована на розвиток практичних навичок у студентів та на їхнє дальше працевлаштування в статистичних підрозділах місцевої влади та органів самоврядування області.

Цього року студенти після тривалої карантинної паузи знову змогли відвідати управління та дізнатися про принципи його роботи.

Першою з гостями зустрілася голова управління статистики Галина Гриник, яка ознайомила молодь із структурою управління, історією розвитку організації,  розповіла про методологію збирання і опрацювання статистичної інформації.

Відтак зустріч продовжилася з участю керівників спеціальних підрозділів, які продемонстрували майбутнім географам специфіку власної роботи, дали практичні вказівки й ознайомили зі спеціальною технічною базою управління.

Старший викладач кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Борис Жулканич зауважує, що такі заходи надзвичайно важливі для розуміння студентами обраної справи й усвідомлення дальших напрямів саморозвитку. «Студент має розуміти, з чим матиме справу після навчання. Саме для цього й потрібні практичні заняття. Адже теорія без практики мертва», – каже Борис Михайлович.

Після зустрічі студентам дали можливість самостійно попрацювати на технічному оснащені управління, проте під пильним керівництвом досвідчених працівників організації.

Юлія Дердюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.