Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Першокурсники факультету історії та МВ ознайомлювалися з історичними пам’ятками Ужгорода

Екскурсію молоді провела студентка факультету туризму та міжнародних комунікацій Марія Заболотна

0 135
Під час екскурсії
Під час екскурсії
Студент-першокурсник, як і кожен житель міста, має знати найцікавіші туристичні принади Ужгорода. Такої думки дотримуються й ті, кому цьогоріч поталанило вступили на факультет історії та міжнародних відносин на спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Менеджмент», «Маркетинг». Тож вирішили роздивитися місто, яке на найближчі роки стане для них рідним.

Академнаставники першачків Оксана Свєженцева та Марта Шелемба  вирішили допомогти молоді ознайомитися з таємницями давнього міста над Ужем, яке зазнало не тільки культурних імперських впливів, й збагатилося на архітектурні пам’ятки, які вдало поєднуються в загальній атмосфері міста.

Задоволені екскурсанти
Задоволені екскурсанти

Захопливі історії екскурсовода, студентки факультету туризму та міжнародних комунікацій Марії Заболотної про підземні переходи (лази бомбосховищ та дренажних систем) площі Театральної та унікальні вистави в Ляльковому театрі, перекинули студентів у не таке далеке, але вже минуле.

Ужгород – місто, де сторіччями перепліталися долі багатьох народів. Підтвердженням цього є і одна з найкрасивіших синагог у Європі, яка була побудована в Ужгороді на початку ХХ ст. (нині вона відома як Закарпатська обласна філармонія), та Хрестовоздвиженський греко-католицький кафедральний собор, перші будівлі на території архітектурного ансамблю якого використовували єзуїти ще в XVII ст.

Проте найбільше студентів вразив Ужгородський замок. Виявляється, кам’яна фортеця, захищена та потужним муром з кутовими вежами, була збудована на місці славнозвісного городища, описаного в одній з угорських хронік на зламі XII – XIII ст. У колись грізній фортеці тепер краєзнавчий музей, до якого невпинно течуть потоки туристів з різних куточків світу, щоб, як і наше допитливе студентство, дізнатися про історію та культуру Срібної землі.

Першокурсники факультету історії та МВ ознайомлювалися з історичними пам’ятками Ужгорода

За інформацією факультету історії та МВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.