Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-психологи пройшли курс першої психологічної допомоги в рамках проєкту USAID «Економічна підтримка України»

Після завершення навчання учасники отримали сертифікати, що дозволяють давати раду в кризових ситуаціях тим, хто цього потребує

0 1 176

Студенти-психологи пройшли курс першої психологічної допомоги в рамках проєкту USAID «Економічна підтримка України»

Студенти факультету суспільних наук спеціальності 053 «Психологія» і бакалаврату, й магістратури успішно пройшли курс першої психологічної допомоги в рамках проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Ведуча курсу – тренерка-консультантка проєкту Тетяна Назаренко, кризова психологиня, травматерапевтка, голова правління громадської організації «Українська Асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» (Психологічна кизова служба) – спеціалізується на травматерапії, ПТСР, депресіях, тривогах.

Студенти-психологи ознайомилися з теоретичними основами і набули практичних навичок надання першої психологічної допомоги категоріям населення, що її потребують.

Теорія стосувалася етичних і професійних принципів діяльності психолога в різних кризових ситуаціях. Зокрема, обговорили емоційні стани людей під час стихійних лих; тих, хто втратив близьких у війні; психічні стани внутрішньо переміщених осіб. Керівник курсу навчав моделей поведінки у конкретних ситуаціях.

Всі здобуті знання закріплювали на практичних заняттях, під час яких для розуміння всіх сторін кризової ситуації студенти ділилися на підгрупи, де кожен мав змогу змоделювати ситуації як у ролі психолога, так і в ролі клієнта. Це дозволило проробляти конкретні види поведінки у певній кризовій ситуації.

Після закінчення курсу учасники отримали сертифікати, що дозволяють надавати першу психологічну допомогу.

Кафедра психології факультету суспільних наук УжНУ разом зі студентами щиро дякують тренерці-консультанці проєкту Тетяні Назаренко за доступно донесену інформацію та продуктивне навчання.

Пам’ятаймо, що такі вміння життєво необхідні, щоб зберегти як психічне, так і фізичне здоров’я.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.