Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Гостьову онлайн-лекцію та практично-семінарське заняття для студентів факультету туризму та МК провів туроператор по Закарпаттю

Щира подяка колективу туроператора «MUSE trаvel» за те, що поділилися професійними «таємницями», спонукали молодь докладніше вивчати туристичні локації рідного краю, держави й зарубіжних країн!

0 217
Для практичної підготовки фахівців зі спеціальностей 242 «Туризм і рекреація» та 241 «Готельно-ресторанна справа» особливо важливою є співпраця зі стейкхолдерами, зокрема з провідними туроператорами рідного краю. Нещодавно факультет туризму та МК запросив на зустріч зі студентами директора туристичних компаній «MUSE trаvel» (туроператор по Закарпаттю) і «Іn Тrаvel» (туристичні послуги в Україні та за кордоном) Інесу Ізай, а також гідів-екскурсоводів компанії, випускників магістратури факультету туризму та МК Віктора Опаленика і Юрія Зизича.

Гостьову онлайн-лекцію та практично-семінарське заняття для студентів факультету туризму та МК провів туроператор по ЗакарпаттюНа заняттях були присутні декан факультету туризму та МК Наталія Габчак, завідувач кафедри туризму Ганна Машіка, викладачі кафедри туризму. Загалом заняття відвідало 67 осіб з 2-го курсу спеціальності «Туризм і рекреація» та І–ІІ курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Варто зауважити, що в туристичній компанії «MUSE trаvel» працювало п’ятеро креативних фахівців, які навчалися на факультеті туризму та МК УжНУ, тож їх професійний досвід й адаптація до сучасного туристичного середовища є вартим уваги студентів.

На гостьовій лекції Інеса Ізай докладно розповіла про поетапний процес створення туристичних концепт-продуктів, які демонструють ідею, задум та ексклюзивні рішення для туристів. Усі маршрути намагаються зробити унікальними й цікавими, щоб після кожної подорожі туристи мали приємні та яскраві враження. Туроператор «MUSE trаvel» спеціалізується на корпоративному відпочинку на Закарпатті – тобто на концепціях, виборі локацій, насичених програмах, організації проживання в готелях, садибах і курортах, організації транспортного забезпечення для співробітників різних компаній. «MUSE trаvel» складається з команди, яка чудово вміє співпрацювати і взаємодоповнювати одне одного для ефективного виконання завдань. То й не дивно, що цією компанією було створено авторські програми, різні тімбілдингові проєкти, цікаві квести, квізи (інтелектуальні вікторини), поєднання програм активного відпочинку в Закарпатті й релаксу, що дають можливість різним колективам, які приїжджають на відпочинок до нашої області, не тільки цікаво провести час, а й більше об’єднати та зміцнити колектив навіть дуже різних людей, які не комунікували між собою тривалий час через онлайн-режим  роботи. Це одне з найскладніших і найважливіших завдань для різних колективів, мабуть, у кожній сфері діяльності. «MUSE trаvel» виконує таке завдання на високому рівні, що підтверджують схвальні відгуки задоволених колективів з різних областей України, які користувалися послугами цього туроператора. Директор туристичної компанії та гіди-екскурсоводи розповіли студентам і всім присутнім на гостьовій лекції про найоригінальніші рішення та кейси для МІСЕ-компаній (від англ. Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions).

Запрошена туристична компанія спеціалізується й на інших сегментах туризму, зокрема пішохідних маршрутах у Карпатах, діловому туризмі, організації конференцій, тренінгів, семінарів, тематичних програм, вечорів, спелеотуризмі (подорожах печерами), винних турах, різних дегустаціях і гастро-іграх, майстер-класах на Закарпатті. «MUSE trаvel» завжди намагається створити унікальні програми, як-от: «Підземний Ужгород», «Дахи Львова», «Експрес-курс справжнього ужгородця» тощо.

Гостьову онлайн-лекцію та практично-семінарське заняття для студентів факультету туризму та МК провів туроператор по ЗакарпаттюОкрім того, студентам продемонстрували результати реалізації проєкту «MUSE trаvel», який описала їхня колишня працівниця, випускниця магістратури факультету туризму та МК УжНУ, теперішня головний спеціаліст відділу туризму та промоції управління «Центр розвитку громади» Шацької селищної ради Марія Ханзерук.

Цей «зелений» проєкт «MUSE trаvel» «Посади дерево – оживи екосистему Карпат» за підтримки ДП «Ужгородське лісове господарство» має на меті допомогти й зберегти екосистему карпатських лісів. Інеса Ізай розповіла, що «MUSE trаvel» намагається проводити подорожі екологічно чистими маршрутами Закарпаття, цінує туристичний потенціал рідної області, який дозволяє створювати різноманітні маршрути в лісах, тому покращує екосистему карпатських лісів на прикладі висадження дерев в Ужгородському районі. Кожна висадка узгоджується з ДП «Ужгородське лісове господарство». У «MUSE trаvel» туристи можуть залишити відсоток від оплати туру на посадку дерева, тому можна допомогти збереженню екосистеми Карпат, не виходячи з дому. Туристи отримують Свідоцтво про висадку дерева, а також Подарунковий сертифікат.

На зібрані кошти «MUSE trаvel» було закуплено саджанці, організовано висадження, надіслано фото- та відеозвіти на емейли туристів та продубльовано це в соцмережах. Кошти на висадження дерев збираються весь час, а масові посадки роблять у найбільш сприятливий для молодих дерев час: з вересня до жовтня та з березня до квітня. За допомогою такої додаткової соціальної активності «MUSE trаvel» висаджено понад 500 дерев для збереження екосистеми Карпат. Ця важлива підтримка нашої області є зразком для інших туристичних агентств краю.

Після гостьової лекції «MUSE trаvel» провели й практично-семінарське заняття, на якому директор та її колеги оцінювали авторські туристичні маршрути студентів факультету туризму та МК, пропонували кращі варіанти транспортного забезпечення для оптимальнішого планування туристичних маршрутів за доступнішою вартістю. Таким чином, студенти здобули надзвичайно важливі практичні вміння роботи від професіоналів у туристичній сфері Закарпаття.

Було представлено три авторські розробки туристичних маршрутів з калькуляціями, а саме: 1) Мукачівський туристичний маршрут студентки ІІ курсу спеціальності «Туризм і рекреація» Богдани Богдан з навчальної дисципліни «Організація туристичних послуг»; 2) Туристичний маршрут Закарпатською областю студентки ІІ курсу спеціальності «Туризм і рекреація» Мар’яни Куліш з предмету «Туристичне краєзнавство»; 3) Туристичний маршрут Індонезією студентки ІІ курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Анни Ющенко з дисципліни «Туристичне країнознавство».

Факультет туризму та міжнародних комунікацій УжНУ щиро вдячний Інесі Ізай, Віктору Опаленику та Юрію Зизичу, які розуміють, що майбутнє відновлення та розвиток туристичної сфери України залежить від підготовки висококваліфікованих фахівців. Щиро дякуємо колективу туроператора «MUSE trаvel» за те, що віддали студентам так багато часу, провівши гостьову лекцію та практично-семінарське заняття, поділилися професійними «таємницями», спонукали молодь детальніше вивчати туристичні локації рідної держави й зарубіжних країн. Дуже сподіваємося на продовження співпраці.

За інформацією
кандидата наук з державного управління Руслани КРИВЕНКОВОЇ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.