Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти та викладачі французького відділення ФІФ удосконалювали професійні навички в Бельгії

Ініціативу міжосвітньої співпраці виявили двоє викладачів – Анжеліка Кікало та Люк Канот, подарувавши молоді натхнення і стимул розвиватися

0 241

Студенти та викладачі французького відділення ФІФ удосконалювали професійні навички в БельгіїСтуденти та викладачі французького відділення ФІФ удосконалювали професійні навички в Бельгії

Що може бути кращим для студентів ФІФ за мовне середовище: звідусіль лунає улюблена мова, відкрито культурний портал в іншу країну зі спілкуванням без меж. Саме таку чудову нагоду мала молодь ІІІ–V курсів французького відділення УжНУ, провівши разом зі своєю викладачкою – доценткою Анжелікою Кікало – три тижні на півдні Бельгії.

Там мали можливість педагогічної практики у Вищій школі Робера Шумана. Варто відзначити теплий прийом бельгійців, їхню добру організацію та цікаву культурну програму. Адже наші студентки мали змогу не тільки слухати різні дисципліни, спілкуватися з однолітками та подорожувати, а й долучитися до мистецького процесу у європейській столиці.

Серед відвіданих заходів – Міжнародний книжковий ярмарок у Брюсселі, де дівчатам пощастило побувати на форумі письменників та поспілкуватися з франкомовною майстринею слова з Канади. Також яскравим спогадом став похід до театру на сучасну п’єсу «Свобода. Рівність. Ідентичність» та екскурсію в Європейський парламент.

Можна пишатися тим, що ми стали першими українськими студентами, які відвідали посольство України у Брюсселі, де було обговорено можливість дальшої співпраці нашого та бельгійського вищих навчальних закладів. Зустріч пройшла у дружній атмосфері й дала свої плоди.

Анжеліка Кікало зі студентками
Анжеліка Кікало зі студентками

Усе це – завдяки знанню іноземних мов, зокрема французької, яка, здавалося б, не надто популярна на теренах нашої держави. Та завжди знаходяться люди, готові докласти зусиль для її поширення й популяризації. У цьому випадку ініціативу проявили двоє викладачів – Анжеліка Кікало та Люк Канот, які поклали початок міжнародній співпраці й подарували натхнення і стимул студентам.

За інформацією студентки французького відділення ФІФ Анни Баняс
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.