Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ долучилися до щорічної акції «Писанки в стилі Енді Воргола»

Вироби передали до Музею народної архітектури та побуту – там вони увійдуть до великодньої виставки, відтак їх можна буде придбати, а кошти з продажів традиційно передадуть на підтримку ЗСУ

0 45
Традицію писанкарства у стилі попарту продовжують із року в рік. Цьогоріч студенти факультету суспільних наук разом із вихованцями Падіюну, пластунами й учнями ЗОШ №3 також розмалювали яйця до Великодня.

Студенти УжНУ долучилися до щорічної акції «Писанки в стилі Енді Воргола»Ініціював акцію відомий ужнівець, знаний як професор з окопу, – Федір Шандор. Коментує: «Повномасштабна війна — не привід зупиняти життя, бо власне цього росіяни й намагаються досягти. Вони прагнуть всіляко знищити нас і нашу культуру в усіх можливих проявах. Звичайно, під час війни, коли гинуть хлопці й дівчата, влаштовувати масові гуляння й фестивалі, до яких так звикло Закарпаття, – недоречно. Але привертати увагу до наших традицій, популяризувати культуру й мистецтво на часі навіть у темні часи. Тому ми вірні цій традиції й проводимо цю акцію попри все», — каже Федір Шандор.

Серед цьогорічних робіт, як завжди, те, що на часі, бо це і є попарт: багато писанок у жовто-синіх кольорах та одна — з написом Ukraine NOW. Момент зафіксували на фото з мініскульптуркою Енді Ворголу, а самі вироби передали до Музею народної архітектури та побуту — там вони увійдуть до великодньої виставки, а відтак їх можна буде придбати, а кошти з продажів традиційно передадуть на підтримку ЗСУ.

Ксенія Шокіна,
фото Сергія Денисенка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.