Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентка ПГФК посіла ІІ місце у ХІV Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка

Щиро вітаємо з успіхом першокурсницю коледжу спеціальності «Право» Крістіну Цоклан і її викладачку Мар'яну Андрусь, яка підготувала юну цінувальницю творчості Тараса Шевченка

0 189

Студентка ПГФК посіла ІІ місце у ХІV Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка

На творчому горизонті Природничо-гуманітарного фахового коледжу УжНУ з’явилася нова зірочка – талановита і креативна Крістіна Цоклан, яка цьогоріч здобула перше місце на обласному етапі ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка й узяла участь у фінальному етапі, де виборола друге почесне місце.

Черговий здобуток коледжанки є яскравим прикладом реалізації ідеї «сродної праці» Григорія Сковороди, яка близька для юної переможниці. Бо ж тільки талановита й обдарована молода людина з відкритим серцем та щирістю до пізнання життя може навіть у вивчених, на перший погляд, творах відкривати цілий всесвіт нового сенсу: «з видимого пізнавати невидиме» (за Г. Сковородою).

Студентка ПГФК посіла ІІ місце у ХІV Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка Студентка-першокурсниця впродовж багатьох років невпинно відкриває для себе творчість Великого Кобзаря як скарбницю мудрості й джерело духу. Крістіна зуміла продемонструвати високий рівень своїх літературних і філологічних здібностей, використовуючи власні поезії, які написала про Т. Шевченка.

Конкурс було присвячено 210-й річниці від Дня народження Генія українського слова, який залишається для молодого покоління кумиром, символом високої духовності й нового етичного мислення.

Фіналістами конкурсу стали 744 учасники, серед яких представники закладів загальної середньої, професійно-технічної освіти, студенти й курсанти ЗВО.

Дівчина «робить найкращу і для всіх рятівну справу, коли твердо ступає по шляху доброго глузду» (Г. Сковорода) вперед до нових вершин задля перемоги мудрості і таланту над темрявою незнання та безнадії.

За кожним переможним результатом, великим чи малим, стоїть титанічна праця, наполегливість і неодмінно бажання до звершень.

Тож щиро вітаємо студентку першого курсу спеціальності «Право» Крістіну Цоклан і її викладачку Мар’яну Андрусь, яка підготувала юну цінувальницю творчості Тараса Шевченка.

За інформацією Природничо-гуманітарного фахового коледжу УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.