Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ долучилися до облаштування в Ужгороді геловінської локації

Всі охочі мали змогу зробити тематичні фото і поласувати стилізованими солодощами

0 763
Відьми, скелети, вампіри, русалки – всіляка нечисть зібралася в Ужгороді, аби відсвяткувати Геловін. На території культурно-історичного центру «Совине гніздо» студенти розгорнули святкову фотозону й розважали ужгородців.

Студенти УжНУ долучилися до облаштування в Ужгороді геловінської локаціїНаймолодші учасники заходу активно долучалися до веселих конкурсів від ведучого графа Івана Грабкули, а дорослі мали нагоду посмакувати пуншем. Діяла й святкова тематична фотозона, а поруч студенти продавали ласощі у стилі геловін.

Організувала захід Молодіжна рада Ужгорода, членами якої є наші студенти.

Голова Молодіжної ради Олександр Варшава каже: «Геловін – свято, яке користується популярністю серед молоді, тому ми вирішили облаштувати святкову фотозону й організувати розважальну програму для жителів міста. Попри різні забобони, багато людей ставиться до цього свята як до класного театралізованого дійства, коли можна створити цікавий містичний образ, поринути в загадкову й таємничу атмосферу і загалом гарно та весело відпочити».

Студенти УжНУ долучилися до облаштування в Ужгороді геловінської локації
Перший зліва – Кангаія Вішвакарма

Паралельно з цим на площі Театральній діяла інша святкова локація – «У босоркані», традиційно організована волонтерами Руху підтримки закарпатських військових. Тут тобі й чарівні зілля, й пальці відьми та пекельні гарбузи, і святкова лотерея, і навіть послуги ворожки-спадкоємиці графа Дракули (той, що біля Совиного гнізда, теж, певно, його родич) пані Ендори.

Студент медичного факультету №2 Кангаія Вішвакарма приїхав до Ужгорода з Індії та ділиться враженнями: «У нашій країні Геловін майже не святкують, але ця традиція вже починає вплітатися і в нашу культуру. Ми проходили з друзями Театральною і побачили таку оригінальну локацію. Це для нас щось нове, досі небачене. Кілька разів зіграли в лотерею і виграли багато цікавих подарунків та ще й військовим допомогли, як виявилося».

Ксенія Шокіна
Фото автора та Стаса Паламарчука
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.